Cartile lui Ralu / Dezvoltare personala

Recenzie ”Totul se rezolvă!” de Marie Forleo

Astăzi vreau să vă povestesc despre noua mea carte preferată care are un titlu de milioane, pe care efectiv nu mă satur să mi-l repet în minte. Este vorba despre ”Totul se rezolvă”, încă o carte de dezvoltare personală scrisă de Marie Forleo.

Despre această autoare am mai povestit pe acest blog, am descoperit-o citind ”Cum să te faci dorită de toți bărbații” (recenzia ei o găsiți aici) care, în ciuda titlului lasciv (care are prea puțină legătură cu adevăratul mesaj al cărții, apropo) a devenit rapid printre preferatele mele din această categorie și am citit-o de mai multe ori sau am răsfoit-o atunci când simțeam că am nevoie să îmi reamintesc informații prețioase, pe care încă nu le-am integrat în comportamentul meu.

Așa că, atunci când am găsit acest titlu la un chioșc de cărți din Ploiești, a fost o decizie instant că vreau să aflu și să citesc orice o mai fi scris Marie. Și n-am greșit. ”Totul se rezolvă” este o carte care rezonează mult cu felul în care privesc (sau felul în aș vrea să privesc mai des) viața și felul în care mă raportez la ea.

Sursă foto: arhiva personală

Marie Forleo dă cu o grămadă de mituri de pământ în cartea asta. Cum ar fi că nu e suficient să fii talentat sau bun la ceea ce faci, ca să ai succes. Și că dacă încerci o dată, de două, de nouă ori să îți atingi obiectivul și nu îți iese, asta nu spune nimic despre capacitatea ta de a face acel lucru. Că eșecul e inevitabil, ba e chiar normal și necesar – pentru că oamenii învață doar din experiențe și greșeli. Că nu toată lumea are un singur mare vis, unii au chiar mai multe – iar asta e ok. Ne putem găsi momentul în viață pentru fiecare dintre ele.

Marie ne reamintește că nu se întâmplă nimic în zona de confort, în timp ce stăm la căldurică, fără să ne expunem și fără să riscăm să ne facem de rușine. Că nu contează cât durează procesul, dacă muncim continuu pentru visul nostru – e doar o chestiune de timp până vom ajunge unde ne dorim. Însă da, nimic nu se întîmplă peste noapte și poate să ne ia chiar ani. Însă ghici ce, călătoria, și nu neapărat rezultatul, merită fiecare clipă. Dacă este ceva ce ne face fericiți – merită fiecare clipă.

Sursă foto: Canva.com

Mai mult decât atât, Marie ne împărtășește experiența ei personală, în care a muncit ani de zile pentru visul ei de a deveni life coach iar parcursul către acest obiectiv a trecut-o printr-o mulțime de situații care au ajutat-o să se dezvolte și să fie și mai pregătită pentru ceea ce își dorea.

Ea este exemplul perfect că nu trebuie să ai un singur vis și că nu ești niciodată prea bătrân pentru ceva. Maria s-a apucat de cursuri de dans la 25 de ani, când era cu 10 ani mai bătrână decât toți cei din sală. Dar a perseverat și a ajuns să aibă colaborări ca dansatoare și coregraf.

Drumul spre succes, spre cea mai bună versiune a noastră, nu este ușor și nici comod dar dacă ne face fericiți măcar puțin – merită cu vârf și îndesat să ne ridicăm de pe canapea și să-l urmăm având permanent credința că ”Totul se rezolvă” – pentru că așa este.

Tu ai citit vreuna din cărțile lui Marie Forelo sau o urmărești pe Youtube? Ce părere ai?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *