Advertoriale / Dezvoltare personala

Uneori nu sunt nici productivă și nici plină de energie

Se pune foarte mult accent zilele acestea pe a deveni cea mai bună versiune a noastră, spre a realiza cât mai multe, eventual cât mai repede, și pe a avea ceea ce în general este perceput ca ”succes”. Există nenumărați ”antrenori” și specialiști gata pregătiți să ne învețe cum să fim mai productivi, cum să ne atingem visurile și cum să fim mai oameni mai buni (de ce se presupune oare mereu că nu suntem deja?).

Când cea mai bună versiune a noastră nu se simte așa de bine

Dar ce se întâmplă când toate astea ne fac mai mult rău decât bine? Când toate canalele de social media ne îndeamnă să ne trăim viața visurile noastre, asta în timp ce noi abia ne găsim în interior energia de a ne da jos din pat în fiecare dimineață?

Sursă foto: Canva.com

Din păcate, despre lucrurile mai puțin plăcute, vorbim puțin sau deloc. Aproape niciodată nu vorbim despre despărțiri, nu vorbim despre oportunitățile pe care le-am ratat și nici despre înfrângeri. Ștergem pe mutește fotografiile cu oamenii care au ieșit din viața noastră și nu mai pomenim niciodată despre planurile care nu s-au mai concretizat.

Nu vorbim despre starea noastră mentală reală pentru că, zâmbim în toate fotografiile și atunci ea este, sau ar trebuie să fie, nu?, fără cusur. Dar este ea de fiecare dată așa? Sutnem noi oamenii din fotografii, fericiți și fără nicio grijă?

Depresia – un tovarăs tăcut

De curând am traversat o perioadă mai grea din punct de vedere mental. Oboseala, epuizarea, frustrarea – toate astea și-au pus amprenta asupra mea. Deși din feed-ul meu de pe social media o mulțime de experți strigă la mine să fiu productivă și să muncesc pentru obiectivele mele, adevărul e că în perioada asta nu m-am simțit în stare. Și nu pot să nu mă gândesc, poate că uneori nu trebuie să fii cea mai bunp versiune, poate că în unele zile e suficient doar să fii. Pentru că, așa cum mai spuneam, într-un articol, uneori cel mai bun lucru pe care-l poți face este să reziști.

În timp, am învățat să recunosc semnele care însoțesc începutul unei depresii, iar cel mai izbitor dintre ele, pentru mine, este lipsa de entuziasm. Efectiv nimic nu pare să mai aibă suficient sens cât să mă facă să-mi ridic colțurile gurii. Apoi celelalte semne, câtt se poate de fizice: lipsa cronică de energie, durerile din corp, insomnia alternată cu somnolența, lipsa poftei de mâncare sau mâncatul în exces. Iar peste toate, resimt acut de fiecare dată frustrarea de a nu mai putea dispune de mine.

Sursă foto: Canva.com

Deși sunt soluții și măsuri la care poți apela singur, cum ar fi să începi să faci mai multă mișcare, să mănânci mai sănătos, să vorbești cu prieteni sau membrii ai familiei sau să te plimbi în natură, să asculți muzică, să te uiți la comediii sau să meditezi ori să încerci un hobby nou – adevărul e că s-ar putea să nu fie suficient.

Depresia este o boală și încă una cât se poate de serioasă, iar când simptomele ei te copleșesc și gândurile negre nu îți mai permit să te bucuri de viață ca înainte sau să funcționezi normal – este momentul să cauți ajutor din partea unui medic.

Doctor-PSI.ro

Centrul medical Laura Cătană este un astfel de loc. Un spital de psihiatrie privat care oferă într-o multitudine de tulburări din sfera mentală cum ar fi: depresia, tulburările de comportament alimentar, anxietatea, atacul de panică, tulburarea de stres post-traumatic, tulburarea obsesiv compulsivă, dependențele de alcool sau alte substanțe sau tulburările de personalitate.

Cu o echipă de profesioniști formată din psihologi, asistenți medicali și infirmieri, acest centru și-a asumat misiunea de a le reda oamenilor bucuria de trăi indiferent de problemele cu care se confruntă într-un anumit moment. Centrul este unul prietenos, aflat într-o clădire mare și modernă, cu suficient spațiu pentru activități, localizat în comuna Pianu de Jos pe strada Horea nr. 148A, telefon 0746-287-101, adresă de email office@doctor-psi.ro.

Despre momentele dificile din viața noastră nu prea vorbim însă, din fericire, este bine de știut că există specialiști care nu se sfiesc să adreseze și să remedieze aceste situații atunci când ne confruntăm cu ele. Dacă și pentru tine este de interes acest subiect, poți să afli mai multe despre Dr-PSI.ro pe pagina lor de Facebook sau pe canalul de Youtube.

Iar acum la final…

Aș vrea să îți mulțumesc că m-a citit până aici și să te întreb, pentru tine este familiar subiectul ”depresie”? Ce înseamnă această tulburare pentru tine?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *