Advertoriale

Îmbunătățește-ți sănătatea cu ajutorul sucului de cătină

În urmă cu ceva ani, a devenit prioritar pentru mine să am mai multă grijă de sănătatea mea iar asta m-a condus la demersuri asidue pentru a căuta cele mai bune soluții naturiste care să-mi crească imunitatea. În timpul acestui proces, în care m-am documentat, am întrebat și am explorat numeroase opțiuni de suplimente alimentare si alte surse naturale de vitamine, am (re)descoperit un aliment minune: cătina.

Sigur, nu era o veste nouă pentru mine că această plantă medicinală este benefică pentru sănătate, doar părinții mei mereu au fost prietenii naturii și au folosit tot felul de astfel de remedii naturale de fiecare dată când unul dintre noi a avut o problemă mai mică sau mai mare.

De ce este cătina un fruct-minune

Însă, cu ochi de adult, căutând și citind toate beneficiile consumlui de cătină și a produselor din cătină, m-au determinat să o consider o adevărată comoară. Vă întrebați ce este așa de spectaculos la acest mic fruct galben? Vă las mai jos doar câteva dintre proprietățile acestei plante și vă promit că veți fi uimiți de puterea sa extraordinară.

Sursă foto: Canva.com

În primul rând, proprietățile sale ne ajută să ținem la distanță gripa și răceala de sezon – este cunoscut că acționează ca un veritabil vaccin anti-gripal natural, datorită multitudinii sale de vitamine (vitaminele A, vitaminele B1, B2, C, PP , E, K), minerale, microelemente (fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor), flavonoizi și aminoacizi pe care le conține. De asemenea, e o sursă naturală de acizi grași Omega 7 – care ajută la menținerea greutății corporale.

Vitamina C din cătină, localizată în mod spcial în frunzele arbustului dar și în fructe, este de 10 ori mai mare cantitativ decât cea care se găsește în citrice. În plus, aceasta ajută în mod special la: scăderea colesterolului, grăbirea procesului de vindecare a rănilor, scăderea hipertensiunii și sprjinirea sistemului imunitar.

În special în sezonul rece, o cură de imunizare realizată cu produse pe bază de cătină, ne poate scuti, pe noi și pe membri familiei noastre, de multe neplăceri și de multe episoade de gripă sau viroză care pot fi astfel evitate sau ameliorate.

Când nu avem voie să consumăm cătină

Cătina are multe proprietăți vindecătoare și, administrată în cantitățile recomndate, aduce doar beneficii organismului nostru. Totuși, sunt anumite situații și anumite afecțiuni când nu ar trebui să o consumăm tocmai ca să ne conservăm sănătatea.

Deci, când nu ar trebui să consumăm cătină sau produse din cătină? De exemplu, în timpul sarcinii sau a perioadei alăptării nu este recomandat să consumi produse pe bază de cătină. De asmenea, pentru că are un puternic efect energizant asupra organismului, nu ar trebui consumată seara. De fapt, este recomandat să consumi suc de cătină în loc de cafea, dimineața.

Mai mult, ea nu ar trebui să fie asociată cu unele medicamente, cum ar fi aspirina, diclofenac sau ibuprofen – pentru că ea încetinește coagularea sângelui. Tot din acest motiv, nu este indicat să consumi cătină înaintea unei interveții chirurgicale, pentru a preveni sângerarea abundentă. Și nu în ultimul rând, dacă suferi de alergii, astm, colecistită sau pancreatită.

De unde luăm cătina?

Dacă bunicii noștri aveau timpul și instruirea necesară pentru a merge pe câmp și a culege cătina direct din copăcelul în care crește, un arbust țepos, astăzi, lucrurile stau diferit pentru noi. Cum mulți dintre noi locuim în orașe, destul de departe de natură, accesul la această plantă poate fi mai dificil asta dacă, nu cumva…vrei să o comanzi online.

Pentru că da, se poate și asta, mai ales de când există Nectarcatina.com. Site-ul Nectarcatina. ro este deținut de S.C. FRESH SUNDROPS SRL S.R.L. și au sediul în satul Cărpiniș, comuna Gârbova,  județul Alba și pot fi contactați la 0755812555 sau îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook pentru informații, noutăți, premii și oferte.

Din 2011, acest business se ocupă cu îngrijirea unei plantații formate din 9000 de arbuști de cătină, proveniți din soiurile Mara și Cora, care este deosebită din pricina proprietăților sale terapeutice iar din 2020, cultura lor este certificată ca fiind ecologică.

Pe magazinul lor online găsiți o varietate mare de nectar de cătină sau chiar ceai din acest fruct, iar mie mi-a făcut tare cu ochiul acest nectar de cătină, afine și miere. Mai ales că este un pachet promoțional cu șapte sticluțe plus una gratis – fiindcă presimt că nu va avea viață lungă la noi acasă.

Sursă foto: Nectarcatina.com și Canva.com, editat cu Canva

Rețeta de nectar folosită garantează că rezultatul va fi unul dens și gustos – ca și cum l-ai prepara chiar tu acasă. Fructele stoarse sunt mixate cu miere polifloră din Munții Apuseni, pentru un suc absolut delicios. Nu are cum să fie altfel, pentru că atunci când cătina și afina se întâlnesc și își unesc proprietățile, rezultatul este unul foarte sănătos și benefic pentru toată familia.

Îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici iar acum, la final, aș vrea să te întreb tu cum ai grijă de imunitatea ta pe timpul iernii?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Buze subțiri

February 10, 2023