Cartile lui Ralu

Recenzie ”Grădina fermecată” de Sarah Addison Allen

Dacă nu mai știți ce să mai citiți în week-end sau dacă, pur și simplu, simțiți nevoia de a aduce un pic de magie în viața voastră, ”Grădina fermecată” este alegerea perfectă pentru a face acest lucru. Așa cum îi spune și numele, acest roman ușurel și drăguț, reprezintă o lectură plină de farmec și, cu siguranță, vă va purta cu gândul și sufletul în grădina ciudată și extravagantă a familiei Waverley.

Sursă foto: arhiva personală

Moștenită din generație în generație împreună cu locuința somptuoasă în stil victorian (aproape că o pot vedea cu ochii minții în timp ce scriu aceste rânduri), această grădină este administrată, la momentul în care se desfășoară acțiunea, de tânăra Claire. Ea trăiește singură și este fericită așa, mai ales că și-a făcut un mic business, o firmă de catering, prin care livrează preparate magice (la propriu!) pentru evenimentele din mica localitate situată în Bascom, Carolina de Nord.

Claire a învățat de la bunica ei puterile secrete ale plantelor și este foarte pricepută în a ști ce și cum să servească astfel încât să obțină rezultatul dorit. Știe ce plăntuțe să pună în prăjituri ca lumea să devină mai îngăduitoare și să treacă cu vederea anumite greșeli, cu ce să asezoneze mâncarea astfel încât cei care o savurează să uite anumite evenimente, ce să mai! Claire știe totul despre ierburi, flori și hrană – acesta este darul ei.

Dar liniștea pe care o prețuiește atât de mult este tulburată, în aceeași zi, de două evenimente. Sora ei, Sidney, se mută înapoi la casa Waverly împreună cu fiica ei, Bay, după 10 ani în care nimeni nu știe ce a făcut sau pe unde a fost și, colac peste pupăză, un vecin tânăr și arătos se mută în casa de alături tulburând-o pe tânăra grădinăreasă.

Claire are încă amintirea primilor șase ani din viață pe care i-a trăit cu mama ei, Lorelai, înainte de nașterea lui Sidney și își amintește și momentul în care aceasta le-a părăsit pe ea și sora ei, ca să-și găsească sfârșitul într-un accident groaznic. Convinsă că toți oamenii o părăsesc până la urmă, Claire nu vrea să lase pe nimeni în viața ei.

Va reuși Sidney să îi arate că s-a schimbat?
Va putea Claire să-i reziste micii sale nepoate adorabile?
Dar vecinului pictor?
Ce secrete are Sidney și de ce se teme ea?
De ce tot simte bătrâna Evanelle impulsul de a dărui tot felul de lucruri ciudate?
În grădină este un măr secular care aruncă mere spre oameni. Să fie el vrăjit?
Și ce se întâmplă dacă muști dintr-un măr?

O lectură foarte frumoasă, care îndeamnă la visare și evocă decoruri splendide. O carte ca o vrajă, cu personaje de-a dreptul fermecătoare, care va aduce culoare și lumină în viețile voastre în cele câteva ceasuri în care o veți lectura. Pentru mine acest roman a fost de-a dreptul magic și mi-a dat o stare de spirit foarte bună în răstimpul în care l-am citit.

Îți mulțumesc pentru că m-ai urmărit până la final și acum aș vrea să te întreb: tu ce mai citești în weekend?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *