Advertoriale

Când încălzirea prin pardoseală îți încălzește inima

Deși ne bucurăm acum de o vreme mai călduță acum, odată cu venirea lui Martie și a primelor zile de primăvară și, încet-încet vom începe să închidem robineții centralelor de apartament sau pe cei ai caloriferelor, nu e niciodată un moment nepotrivit pentru a ne gândi la soluții de încălzire a casei. În special în aceste timpuri complicate și instabile, cred că ne dorim cu toții să găsim soluții optime, mai eficiente și mai economice decât cele tradiționale.

Mai ales că iarna care a trecut, deși destul de blândă în temperaturi și intemperii, a fost una mai grea și mai imprevizibilă, în care am avut de suportat costuri mai mari decât cu un an în urmă și chiar am fost nevoiți să facem economie și să setăm termostatele din casă pe temperaturi mai joase – cum ar fi chiar 19 sau 20 de grade.

Când o inimă caldă nu e de ajuns

Sunt conștientă că acestea sunt recomandările autorităților, însă, cu doi copii mici dintre care unul chiar sugar, nu mi-a fost întotdeauna posibil să le urmez. Așa că, factura la încălzire mare a fost încă unul dintre lucrurile pentru care a trebuit să ”strângem din dinți” și să suportăm costuri crescute în ultima perioadă, odată cu prețurile mai mărite la toate categoriile de produse și servicii.

Sursă foto: hobbit-integral.ro

Iarna fiind pe sfârșite, ne-am gândit că este momentul să facem un bilanț și să ne gândim la ceea ce putem îmbunătăți pentru a ne scădea costurile dar nu sacrificând și confortul nostru sau pe cel al copiilor. Astfel că, tot explorând diferite variante, am ajuns să o analizăm chiar și pe cea a încălzirii prin pardoseală. Ne-am gândit că având o casă izolată termic deja, acesta ar putea fi o îmbunătățire care ar face diferența pentru noi.

Încălzirea prin pardoseală – o metodă modernă veche de când lumea

Foarte vehiculată în ultimii ani, încălzirea prin pardoseală este o moteodă modernă și ușoară a încălzi locuința mult mai eficient și cu reducerea costurilor. Deși această soluție pare nouă, poate o să vi se pară și vouă interesant când vă voi spune că acest mod de a încălzi o casă este vechi…încă de pe vremea romanilor! Știați asta? Nici nu e de mirare, când omul din cele mai vechi timpuri a căutat în permanență căldura, atât de mult încât una dintre cele mai vechi descoperiri ale umanității (și de departe una dintre cele mai importante) a fost nimic altceva decât…focul. Deodată, oamenii au început să se încălzească și să se adune în jurul lui în peșteri, acesta fiind cel mai vechi sistem de încălzire din lume: un foc deschis care încălzea o încăpere.

Desigur, ca să revenim la romanii noștri, aceștia foloseau un sistem de încălzire bazat pe cărbuni și lemne, amplasat sub frumoasele lor podelele de mozaic sau gresie. Aceste construcții funcționau astfel: camerele și podelele erau susținute de niste piloni și coloane iar dedesubtul lor se aflau alte spatii goale, care erau încalzite cu foc de lemne sau cărbune. Aerul fierbinte din aceste spații, încălzea podelele camerelor de deasupra, fumul fiind eliminat prin deschizături gândite cu grijă.

Așa cum vă puteți închipui, de atunci până acum multe lucruri s-au schimbat fundamental și desigur că în ziua de astăzi, cu toată tehnologia și toate invențiile moderne, este clar că nu mai poate fi vorba de așa ceva.

Însă principiul a rămas același până în vremea noastră, chiar dacă lemnele și cărbunii au fost înlocuite de cabluri și instalații electrice sau conducte prin care circulă apă caldă. Principalul avantaj al acestui tip de încălzire este acela că locuința este încălzită în mod uniform, datorită sistemului în care căldura este distribuită prin radianță.

Pentru o familie obișnuită, cum este a noastră, acest lucru se traduce într-o casă uniform încălzită, în care nu mai există diferențe mari de temperatură între camere, posibilitatea de a controlo temperatura prin termostate care o reglează automat și adio mânuțe și piciorușe micuțe reci ca gheața.

Un astfel de sistem are avantajul de a nu avea nevoie de mentenanță, având o durată de viață foarte lungă. De asemenea, reprezintă o soluție inteligentă, economică și ecologică de a asigura confort termic în orice fel de locuință, fie ea mai mare sau mai mică.

Din punctul meu de vedere, acest mod de încălzire prin pardoseală reprezintă o soluție simplă, elegantă și de viitor, fiind o alternativă excelentă la radiatoarele clasice. În plus, problema cu regiilor autonome și veșnicele lor defecțiuni sau întreruperi, poate fi dată uitării o dată pentru totdeauna.

Puteți să vă luați ”la revedere”de la caloriferele sloi, de la veșnicele scuze ale persoanelor care ar trebui să gestioneze aceste situații și să spuneți ”bun venit” unui confort normal și decent, care ar trebui să se regăsească în orice locuință în timpul sezonlui rece.

Peste 25 de ani de experiență în doemniul încălzirii prin pardoseală

Din fericire, cu mai mult de 25 de ani de expertiză, Hobbit-integral.ro vine cu soluții care pot încălzi chiar și un teren de fotbal (serios, chiar au experiență până acum în încălzirea a peste 200 de astfel de spații, ca să nu mai vorbim despre peste 150.000 de metri pătrați încălziți în întreaga lor activitate).

Sursă foto: hobbit-integral.ro

Dacă în 1996, anul în care această companie și-a început activitatea, încălzirea prin pardoseală era ceva nemaiauzit la acea vreme iar clienții trebuiau întâi să înțeleagă ce presupune acest sistem și mai apoi să se decidă dacă vor să investească în el, în tot acest timp, cu toții am crescut mult și ne-am mai educat, inclusiv piața de profil din acest domeniu.

Hobbit Integral Ro este prima firmă din România care a montat astfel de sisteme de încălzire a spațiilor și locuințelor, iar de acum 27 de ani și până azi, s-a menținut în frunte, a crescut constant și a fost întodeauna un partener de nădeje.

Fie că este vorba despre încălzirea prin pardoseală a unui apartament sau a unei case, a unui, birou sau a unui spațiu comercial acest sistem este unul deosebit de rezistent, care nu te va lăsa la greu.

Tu ce părere ai despre un astfel de sistem de încălzire? Ți se pare mai eficient decât cele clasice? Ți-ai dori unul chiar la tine acasă?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *