Super Blog

Hostprior.ro – servicii profesionale de hosting pentru oameni creativi

Cu patru ani în urmă, am găsit în mine resursele pentru a lucra la o idee care-mi încolțise în minte de mai mult timp, însă pentru care nu găsisem niciodată deschiderea, timpul sau curajul necesare. Este vorba, poate că v-ați dat seama deja, despre momentul de început al unui blog personal – chiar acesta unde mă citiți acum sau…aproximativ acesta, o să vă explic în continuare de ce am ales să mă exprim așa și cum au decurs lucrurile de fapt.

Când știi să scrii dar nu știi IT

Scrisul a fost întotdeauna ceva care mi-a venit la îndemână și, ca pe orice lucru pe care-l primești ușor, nu l-am apreciat la adevărata lui valoare, în special în viața mea de adult, pentru că nu mai înțelegeam la ce mi-ar folosi.

Însă asta a fost valabil doar până când mi-am dat seama că scrisul este ceva ce ar trebui să reiau, iar concediul de creștere copil din 2018 mi-a oferit această oportunitate. Ce aș putea să vă spun despre asta? Ca orice început, și al meu între-ale blogging-ului a fost greoi, stângaci și n-am știut o vreme bună exact ce fac însă…cum mai spun eu pe aici uneori, cel mai important lucru pe care-l poți face atunci când vrei ceva, este exact acesta: să începi.

Sursă foto: Canva.com

În timp, blogul a crescut și, odată cu el, la fel și eu, ca blogger. Dacă la început totul se întâmpla pe o platformă gratuită (Blogger), în timp, mi-am dat seama că ar prinde bine să îi fac blogului o ”căsuță” ca la carte și să îl mut pe un domeniu propriu. Și acesta a fost momentul în care m-am lovit de o mulțime de provocări despre care nu știam absolut nimic, cum ar fi gazduire web.

Sunt sigură că știți asta despre mine, iar dacă nu știți, o să aflați cu acest prilej, formarea mea nu are nicio legătură cu IT-ul (absolut niciuna!) și aș putea concura cu lejeritate pentru un loc pe podium, la un concurs al celor mai atehnici oameni din lume (în cazul în care s-ar organiza o astfel de competiție).

Așadar…ce face un om extraordinar de ne-talentat între ale IT-ului, atunci când are nevoie să-și facă un site web? Păi…ca de obicei, soluțiile pot fi multiple. Se poate izbi de toți pereții în căutare de soluții, poate să întrebe un prieten sau…poate să apeleze la experți în domeniu și la servicii de găzduire profesională.

Evident, la acel moment nu știam ce prespune un site pe domeniu propriu, nu știam de ce anume am nevoie iar căutările pe Google m-au băgat în ceață și mai mult. După o după-amiază în care am umblat de bezmetică prin hățișurile internetului fără să mă lămuresc, mi-am luat inima în dinți și am întrebat o colegă bloggeriță, cu mai multă experiență și evident mai pricepută.

Ea mi-a spus că cel mai bine ar fi să caut și să aleg gazduire WordPress și nu m-am abătut de la recomandările ei. Și bine am făcut, fiindca la tehnologie poate nu mă pricep, însă la oameni – da.

Sursă foto: Canva.com

Din fericire, prietena mea nu m-a lăsat baltă, nici în acea după-amiază când s-a petrecut minunea lui eunmicsecret.ro și nici mai târziu, când am asaltat-o cu întrebări despre diverse module, defecțiuni tehnice, back-up, siguranță online și câte și mai câte nedumeriri – ca de blogger începător.

Prima mea întrebare pentru ea a fost, desigur, cum fac să îmi mut tot conținutul creat în doi ani pe blog și toate articolele aferente, pe blogul cel nou. S-a dovedit că procesul era unul destul de facil, însă niciodată nu aș fi reușit de una singură, nu fără să stric ceva mai întâi – cu siguranță.

Prietenul HostPrior la nevoie se cunoaște

Deși prietenii noștri sunt o resursă valoroasă, fără de care ne-ar fi mult mai greu în viață, atunci când este vorba despre serviciile de hosting, este nevoie să apelezi la o echipă de profesioniști, dedicați și cu experiență. Fie că ai un blog, un site de prezentare, un magazin online sau un site business, este imperios necesar ca acestea să funcționeze perfect pentru clienții, cititorii sau urmăritorii tăi.

Spre deosebire de prieteni, oricât de buni ar fi ei, un furnizor de hosting nu sunt este doar autorizat să răspundă la orice fel de întrebări și dileme tehnice dar, acesta are și expertiza necesară. În plus, dacă alegi echipa potrivită, poți să îi întrebi orice ai nevoie la orice oră, pentru că un astfel de furnizor ar trebui să asigure suport dedicat în orice moment și să îți poată sta la dispoziție 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Deși poate crezi că problemele pe care le-ai putea întâmpina cu site-ul tău, ar putea aștepta până dimineața, aș vrea să înțelegi că viața este complexă și are tendința de a ne pune în tot felul de situații, pentru a ne testa și a ne învăța. Un deadline, o lansare, o urgență – toate astea sunt reale și pot apărea, iar în astfel de situații ai nevoie de ajutor imediat, ai nevoie de asistență și de un om în care și oase care să te îndrume. Și nu, nu vorbesc din cărți, chiar mi s-a întâmplat și am apreciat enorm suportul care mi-a fost acordat în timp util.

Așa că, sper că veți înțelege de ce sunt foarte convinsă când afirm că alegerea unui astfel de furnizor, este destul de similară cu alegerea unui partener de viață sau măcar a unui coleg de apartament. Chiar dacă această comparație poate părea una forțată, gândiți-vă un pic. O alegere greșită, în ambele cazuri, poate avea consecințe serioase și neplăcute.

Dacă nu avem experiență în domeniul IT, este greu să ne asigurăm că avem un site sigur, funcțional și stabil. Încercând să reparăm singuri, riscăm de mult ori să pierdem conținutul la care am muncit poate ani de zile sau să ne punem în pericol business-ul, nemaivorbind să ne supărăm clienții sau cititorii.

Așa că, astăzi, aș vrea să vă povestesc despre gazduire HostPrior, un partener dedicat în materie de găzduire web, care asigură asistență și hosting pentru site-uri de prezentare și afaceri online. Orice fel de site ai avea, HostPrior poate fi prietenul priceput de la IT, de care nu ai știut până acum că ai nevoie dar care este pregătit să-ți asigure spatele (la propriu!).

Sursă foto: Canva.com

HostPrior oferă soluții profesionale de găzduire web și asistență pentru site-uri de prezentare si afaceri online. Aceștia oferă soluții dedicate și asistență specializată, printr-un serviciu, sigur, rapid și disponbil 24/7 și îți stau la dispoziție non-stop în cazul în care apare vreo problemă. În plus, dispun de servere ultra-rapide și echipamente de ultimă generație, optimizate corespunzător.

Dacă încă nu te-am convins, aș mai vrea să îți mai spun că asigură back-up extern zilnic, săptamânal şi anual pentru cazul pierderii sau modificării accidentale a datelor dar și transfer gratuit – în cazul în care te-ai decis să-ți migrezi site-ul.

Performanţã, securitate și flexibilitate

Surprizele pot apărea oricând, mai ales atunci când ești o persoană creativă care activează în mediul online. Iar pentru a te putea concentra pe scris sau pe business-ul tău, pe ceea ce tu produci sau creezi, ai nevoie ca cineva de încredere să preia partea care ține de tehnologie. HostPrior este prietenul tău priceput în IT, pregătit să te îndrume și să te asiste la orice oră, pentru ca tu să-ți poți păstra imaginația și creativitatea nealterate.

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și să te întreb: tu ce îți dorești de la un furnizor de hosting?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring Super-Blog 2023

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *