Advertoriale / Minimalism

Ultimul vis minimalist în materie de locuințe: case mici cu mansardă

Dintotdeauna am visat la o casă ”adevărată”, adică o casă pe pâmânt, nu un apartament de bloc. Pretenții mari nu am, doar un petic de curte să aibă, să fie cochetă, luminoasă și neapărat…minimalistă.

Dacă ați mai popsit pe aici, știți că sunt mare fan al acestui stil de viață și că, de câțiva ani buni deja, fac tot posibilul pentru a-l integrea tot mai mult în viața mea și a familiei mele. N-o să vă mint că este ceva ușor, pentru că tot ceea ce presupune să-ți schimbi gîndirea și mind-set-ul, se întâmplă destul de greu și cu eforturi susținute.

Casa minimalistă perfectă

Vestea bună este că, atunci când perseverezi, se întâmplă adevărate minuni. Poate cel mai greu lucru când vine vorba despre a deveni minimalist, este de a îți schimba obiceiurile de cumpărare și de consum, pentru a nu te mai trezi că locuința ta minimalistă, proaspăt debarasată, se umple în scurt timp de…noi lucruri inutile (dar despre acest subiect am scris pe larg în acest articol).

Sursă foto: upstudioproject.com

Dimensiunea unei case minimaliste depinde, desigur de membrii acesteia. Iar prin această precizare nu mă refer strict la numărul lor ci și la nevoile acestora, la stilul lor de viață. O familie care are copii are anumite nevoie pe care o familie fără copii nu le are, la fel și în cazul în care membrii acesteia lucrează sau învață de acasă (pentru că da, mai nou aceste situații sunt tot mai frecvente, devenind de-a dreptul obișnuite).

Așa că este normal ca în cazul în care o familie dorește să-și achiziționeze (sau să-și construaiscă o locuință nouă), toate aceste aspecte să fie luate în considerare pentru ca noua casă să se i potrivească mănușă și să îi devină, în scurt timp, cu adevărat acasă.

Upstudio.ro îți aduce casa ideală în realitate

În căutarea unor soluții moderne și minimnaliste pentru locuințe, am pornit și eu atunci când am găsit site-ul celor de la upstudio.ro, un birou de arhitectură care aduce visele clienților săi la realitate, descifrându-le idealurile și transformându-le în ceva tangibil.

https://www.youtube.com/channel/UCx-bqgv6EPgq5OO1O2gYd4Q

Cu mulți ani de experiență în spate, echipa upstudio.ro știe că fiecare proiect spune o poveste, reflectă un ideal, exact prin prin detaliile de tehnică, calitatea execuție și imaginea finală – acestea constituind un tot unitar și fiind egal de importante pentru rezultatul final.

Am fost uimită de prezentarea acestui birou de arhitectură, de multitudinea de proiecte realizate și de varietatea acestora, de la spa-uri, săli de fitness, săli de evenimente, clădiri publice, clădiri industriale până la școli și locuințe rezidențiale, individuale sau comune.

Proiectele realizate de echipa Upstudio sunt unice, respectă trendurile și standardele în domeniu și aduc o pată de culoare (la propriu și la figurat). Indiferent de zona unde sunt amplasate, acestea ”ridică” din punct de vedere cromatic zona în care sunt construite – oferindu-i plus valoare. Iar pe cei de la UpStudio Project îi găsești în București, Timișoara, Alba Iulia și Cluj-Napoca, pe adresa de e-mail upstudioproject@gmail.com sau la telefon 0742 068 582.

Căsuța de vis – la un click distanță

Recunosc, am intrat pe site pentru că mi-am dorit să văd cum ar arăta și ce ar presupune construcția unei case mici, cu mansardă și puțină curte – așa cum am visat întotdeauna.

Deși cam toată lumea, când aude de ideea unei case la curte, se gândește că ar trebui să aibă (cel puțin) un etaj, eu nu sunt atât de încântată de idee. Cum v-ați putea da seama, nu îmi doresc o casă foarte mare, în care să ”mă pierd”, ci una confortabilă și primitoare, care să se simtă ca un cămin adevărat pentru noi patru.

Am fost bucuroasă să aflu că nu sunt singura care ar cere așa ceva și că echipa Up Studio Project primește des astfel de cereri de case mici. În primul rând, pentru că un astfel de proiect este mai prietenos cu bugetul dar și locuința este mai spațioasă, mai confortabilă și mai economică.

Sursă foto: upstudioproject.com

În plus, o astfel de căsuță este mai atrăgătoare vizual, cel puțin pentru mine, și îmi stârnește amintiri plăcute, fiindcă, îmi amintește un pic casa bunicilor care m-au crescut și care, desigur, nu are etaj.

O casă mică, cu două sau trei dormitoare, fiindcă suntem totuși patru, cu doi copii care vor avea nevoie de propriul spațiu mult mai curând decât vrem noi să acceptăm, un spațiu decent pentru petrecerea timpului în comun, neapărat două băi și o curte mică în care adulții să îți bea cafeaua iar copiii să se alerge – așa arată căsuța mea de vis.

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și să te întreb: cum arată locuința ideală pentru tine?

Sursă foto de copertă: upstudioproject.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *