Filmele lui Ralu

Recomandare de serial: Babylon Berlin (2017)

Dacă sunteți fani ai genului polițist, atunci recomandarea mea de serial de astăzi va fi probabil pe placul vostru. Deși la început nu i-am dat multe șanse, serialul german Babylon Berlin s-a dovedit aa fi combinația perfectă de dramă, intrigă, crimă și iubire de care nu știam că am nevoie. În plus, acest serial Netflix din 2017 este și istoric – deci exact pe gustul meu și mai mult decât suficient pentru a mă ține captivată pe parcursul celor 4 sezoane.

Suntem în 1929, într-un Berlin interbelic măcinat de sărăcie și dezbinare, iar republicanii, comuniștii și național-socialiștii se luptă pentru putere. Istoria ne-a zis deja cine a câștigat bătălia aceata dar serialul, deși unul de ficțiune, desigur, prezintă o variantă forte verosimilă despre cum era viața pe atunci și cum ar fi putut să se petreacă lucrurile.

La acest moment o cunoaștem pe Lotte, pe numele ei întreg Charlotte Ritter, o fată care pare a avea puține șanse din cauza condiției sale și a familiei foarte sărace din care provine. Dar Lotte este o fată foarte isteață și îndrăzneață, care vrea cu disperare să își croiască un drum în viață. Deși uneori face alegeri care pot fi puse la îndoială, ea face tot ce poate ca să supraviețuiască și să-mi mai ajute și familia, în special pe sora ei mai mică – Toni, căreia ar vrea să îi ofere o șansă la o viață mai ușoară.

Lotte intă în poliția berlineză întâi ca ajutor la omucideri, apoi ca dactilografă dar, visul ei este să devină și ea comisar, la fel ca și colegul său proaspăt sosit din Koln – Gereon Rath. Acest vis pare imposibil, nu doar pentru o fată de condiția ei și cu puțină educație dar, pentru femei în general, în acei ani.

Comisarul Rath este detașat din Koln în Berlin pentru a rezolva o problemă foarte delicată legată de un om politic sus-pus. Dar odată ce asta se va soluționa, tânărul comisar se va implica în tot mai multe cazuri – tot mai complicate.

Un serial intens, consistent, cu multă intrigă, care se tot complică, multe răstunări de situație, multe crime și situații îndoielnice, care explorează în mod veridic problemele sociale din acele vremuri, cum ar fi sărăcia, corupția, prostituția, conflictele între bande, mafia, grupările politice extremiste, antisemitismul – asta ca să enumăr doar câteva.

Va reuși Lotte să-și împlinească visul de a avea o carieră în Poliție?
Va deveni viața ei amoroasă, extrem de haotică la momentul în care o cunoaștem, mai bună?
Se va întoarce comisarul Rath înapoi în Koln?
Va reuși el să fie cu femeia la care visează?

Toate astea și multe, foarte multe altele, se vor depăna în cele patru sezoane din acest serial – unul dintre cele mai captivante pe care le-am văzut de mult vreme.

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și să te întreb: tu ce seriale mai urmărești în acest moment?

Sursă foto de copertă: google.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *