Astrologie

Ce zodie sunt?

Întodeauna am știut despre mine că sunt născută în zodia Taurului și, deși mă recunosc mult în trăsăturile acestui semn zodical, nu am simțit tot timpul că mă reprezintă 100%. Da, sunt încăpățânată, mă înfurii greu dar când o fac e foarte grav, îmi plac mâncarea, natura și confortul și am tendința de a mă lenevi.

Însă alte caracteristici ale mele nu le-am regăsit pe acest semn, cum ar fi sensibilitatea, empatia dusă la extrem, dorința de a ajuta, emotivitatea mea foarte crescută. Unele trăsături le-am înțeles când mi-am descoperit ascendentul, însă tot nu s-a făcut lumină complet. De abia când mi-am interepretat harta natală în ansamblul ei, am înțeles mult mai multe despre mine și am primit confirmările de care aveam nevoie pentru a mă accepta total și pentru a mă debloca.

Cred că multe persoane se regăsesc în situația aceasta, nu simt că semnul lor zodiacal le reprezintă dar nu știu exact de ce. Poate că acesta este și motivul pentru care mulți oameni spun că zodiile nu se potrivesc sau că ei ”nu cred în zodii”.

Adevărul este că, Astrologia este foarte complexă și cei mai mulți oameni nu au idee cât. Nici eu nu aveam habar cu ce se mănâncă până să devin interesată iar când am început să o studiez temeinic, mi-am dat seama că nu știam nici 5% din tot ceea ce reprezintă acestă practică veche de mii de ani, de fapt. Voi încerca, deci, în acest articol și foarte posibil în articolele următoare din această categorie, să răspund la o întrebare pe cât de simplă, pe atât de complexă.

Ce zodie sunt?

Atunci când spunem că suntem născuți într-o zodie sau alta, ne referim de fapt doar la zodia pe care Soarele o traversa la momentul nașterii noastre. Și, deși semnul în care se află Soarele în harta noastră natală ne poate spune multe despre personalitatea noastră, despre nivelul nostru de vitalitate și energie – adevărul este că în această hartă natală sunt mult mai multe elemente care vorbesc despre noi, personalitatea noastră, destinul nostru, relațiile noastre, cariera, talentele, felul în care muncim, iubim, trăim și, una peste alta, întregul nostru potențial.

Sursă foto: Canva

Ascendentul ne spune cum suntem noi cu adevărat și persoana care trebuie să ajungem să fim. Acesta vorbește, de asemenea, și despre corpul nostru fizic. Apoi, casele astrologice reprezintă domeniile de viață iar planetele ne spun ce se întâmplă în fiecare dintre acestea pentru noi.

De asemenea, mai avem în hartă și o linie de destin, care vorbește despre karma noastră (bagajul energetic pe care l-am adus cu noi din viețile trecute) și misiunea noastră în această viață. Iar pe lângă asta, Lilith și Kiron ne vorbesc despre partea noastră întunecată și despre rana cea mai profundă pe care o purtăm în noi.

Casele astrologice

Atunci când interpretăm o hartă astrologică, ținem cont de casele astrologice (adică domeniile de viață), de planetele existente, poziția lor în hartă și aspectele pe care le fac între ele. Casele astrologice reprezintă domeniile de viață, astfel că avem o casă a sinelui, o casă a banilor, o casă a căsătoriei și tot așa până la 12. Fiecare casă astrologică se află pe un anumite semn zodiacal și are ca guvernator planeta corepondentă acelei zodii.

De exmplu, dacă am casa comunicării pe semnul Gemenilor, guvernatorul acesteia va fi Mercur. Îl voi căuta în hartă și voi vedea ce pot afla despre el, dacă este bine aspectat sau nu, dacă este în conflict cu alte plante sau dacă are o poziție favorabilă. De asemenea, fiecare casă poate avea în ea sau nu planete iar acest lucru ne spune ceva despre domeniul de viață respectiv.

Planetele

Le spunem plantele în Astrologie și atunci când facem interptretările deși, de fapt, vorbim despre opt plante și două luminarii – Soarele și Luna. Am să încerc să lămuresc aici, pe scurt, ce ne arată fiecare dintre ele într-o hartă natală.
Soarele reprezintă energia noastră vitală, persoana noastră, el guvernează zodia Leului.
Luna reprezintă emoțiile noastre, inconștientul, relația cu mama, cu neamul. Pentru femei, Luna arată și ce fel de mamă va fi. Luna guvernează zodia Racului.
Venus ne spune cum iubim și ce fel de relații atragem. Dacă suntem femei, Venus arată cum suntem ca femei, în harta unui bărbat Venus ne spune ce fel de femeie atrage sau își dorește. Planeta frumuseții și iubiri guvernează zodiile Taurului și a Balanței.

Sursă foto: Canva

Marte vorbește despre ambiția noastră, despre determinarea noastră și capacitatea noastră de a ne îndeplini obiectivele. În harta unui bărbat, Marte arată ce fel de bărbat este el iar în harta unei femei, arată ce fel de bărbat atrage sau își dorește. Zodia Berbecului este guvernată de zeul războiului.
Mercur arată modul în care gândim și comunicăm, el guvernează zodiile Gemeni și Fecioară.
Jupiter arată cât suntem de norocoși, și guvernează zodiile Săgetător și Pești.
Saturn ne arată unde avem de învățat, de muncit mai mult și la ce teste vom fi supuși și guvernează zodia Capricornului.
Neptun este o planetă care vorbește despre divinitate, intuiție, spiritualitate și lumea nevăzută. Ea guvernează zodia Peștilor.
Uranus este planeta inovației, a descoperirilor, a invențiilor. Uranus ne vorbește despre nave spațiale, extratereștrii, aeronautică dar și medicină modernă și este guvernatorul Vărsătorului.
Pluto ne arată partea noastră ascunsă, profundă, senzuală dar și modul în care evoluăm și ne transformăm, fiind planeta morții și a renașterii și guvernând semnul Scorpionului.

În concluzie…

Așadar, nu e deloc ușor să răspundem la întrebarea Ce zodie sunt și cu atât mai mult eu nu recomand deloc generalizări bazate pe un anumit semn zodiacal astfel că, de câte ori aud Berbecii se potrivesc cu Leii sau mai știu eu, aș vrea să le răspund că nu este deloc atât de simplu să stabilești o astfel de teorie.

Sursă foto: Canva

Ar putea fi, dacă am fi o singură zodie, exact așa cum scrie la carte dar, adevărul este că, într-o măsură mai mică sau mai mare, avem câte ceva din toate zodiile în noi și am încercat să explic și să acopăr aceste aspecte, în linii foarte largi, în acest articol.

Iar acum la final, aș vrea să te rog să îmi spui la ce întrebări legate de Astrologie ai vrea să răspund în articolele mele viitoare din această categorie?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *