Filmele lui Ralu

S.O.S: Aterizare forțată  (Plane, 2023) – un film de acțiune cu Gerard Butler și multe semne de întrebare

Ultimul film (la acest moment) al cunoscutului actor Gerard Butler S.O.S: Aterizare forțată  (Plane) a avut premiera internațională pe 26 ianuarie în acest an. În acest film de acțiune, Butler interpretează rolul pilotului Brodie Torrance. Acesta are o cursă în ultima zi a anului, din Singapore și, speră să ajungă în Honolulu în timp util pentru petrecerea de anul nou și pentru a-și revedea fiica. În plus, căpitanul Torrance are de transportat și o încărcătură specială: un fost soldat din Legiunea Franceză, acuzat de crimă numit Louise Gasppare (interpretat de Mike Colter).

Reprezentatul companiei aeriene le cere să zboare prin furtună iar Torrance este încrezător că acest lucru nu-i va pune probleme. Din păcate, această presupunere se dovedește a fi greșită și, după ce avionul este lovit de fulger, căpitanul este nevoit să aterizeze forțat pe o insulă din mijlocul Mării Chinei.

Sursă foto: Canva.com

Din păcate pentru toată lumea, această insulă se dovedește a fi una care nu se supune autorităților din Filipine ci este condusă de rebeli, a căror sport preferat este să captureze turiști occidentali pentru a primi recompense din partea familiilor. Fiind niște oameni extrem de violenți, este de înțeles care este finalitatea pentru cei cărora nu li se plătește răscumpărarea.

Un film de acțiune cu mult sânge, cu multă violență (nejustificată din punctul meu de vedere) și cu multe semne de întrebare în ceea ce privește comportamentul căpitanului Torrance. Nu am mai auzit niciodată de un pilot de avion care să lase baltă toată comanda și să se plimbe prin avion, lăsându-l la manșă pe copilotul său mult mai tânăr și neexperimentat – moment în care, desigur, se produce dezastrul și avionul se prăbușește, cu pagube umane și materiale.

Desigur, căpitanul dă dovadă de mult curaj și de multă determinare pentru a-și salva oamenii, face tot felul de expediții, se luptă cu rebelii  iar singurul lui ajutor este Louise Gasppare (îl mai țineți minte?). Deși i-am apreciat dârzenia pe tot parcursul acțiunii, îmi este imposibil să nu mă întreb de ce nu a folosit 10% din această îndrăzneală pentru a refuza să piloteze un avion pe o vreme atât de nefavorabilă și a pune în pericol viața multor oameni.

Una peste alta, un film cu multă acțiune, normal, cu multe împușcături și situații limită în care totul, bineînțeles, se sfârșește cu bine, într-un final.

Sursă foto de copertă: google.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *