Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: În seara asta, vorbește-mi de iubire

Cu autoarea contemporană Elin Hilderbrand am făcut cunoștință acum mai bine de doi ani, când am citit romanul său, Zvonul (recenzia lui o găsiți aici). Mi-a plăcut tare stilul ei, mi se pare prin excelență dedicată stilului romance și ceva din peisajele pe care le evocă, descrierile sale, mă duc, inevitabil, cu gândul la vacanță.

Așa cum mă așteptam, experiența nu a fost mult diferită nici de data aceasta, am parcurs cu ușurință romanul său ”În seara asta, vorbește-mi de iubire” și m-am lăsat antrenată în acțiunea sa care se petrece pe insula Nantucket.Evocările peisajelor superbe de la ocean, descrierile pitorești ale micii localități dar și a louitorilor acesteia, personajele colorate și atent ”sculptate” au avut darul de a mă trasnpune cu totul în poveste și chiar am simțit această lectură ca pe o adevărată evadare din cotidian.

Sursă foto: arhiva personală

Dabney Kimball Beech a trăit toată viața pe insula Nantucket. Acum are 48 de ani și o fiică adultă, lucrează la camera de comerț din localitate și este cel mai înfocat ambasador al insulei. Duce o viață bună și confortabilă alături de soțul său, profesorul universitar, John Boxmiller.

Însă, Dabney ascunde în spatele personalității sale pline de viață, dureri ascunse care par a o copleși la momentul în care o întâlnim. Ceea ce declanșează totul, este reîntoarcerea pe insulă a lui Clendenin Hughes, fostul său coleg de liceu și marea ei iubire, pierdută cu 27 de ani în urmă.

Traumele lui Dabney sunt foarte mari, începând de la faptul că mama ei a părăsit-o la câțiva anișori, abandonând-o într-o cameră de hotel. Din cauza asta, ea nu poate părăsi insula decât anevoie.

Personalitatea ei o face să fie plăcută de toată comunitatea dar ceea ce o deosebește, este darul ei între ale pețitului. Dabney are zeci de cupluri formate la activ și pretinde că, atunci când doi oameni se potrivesc cu adevărat și le e dat să fie împreună, poate vedea o ceață trandafirie care îi înconjoară ca o aură. Dar ce se va întâmpla când fata ei i-l prezintă pe noul ginere? Ce va considera Dabney despre cei doi?

O poveste foarte drăguță cu un final trist, cu multe întrebări și situații profund umane. Mi-a plăcut mult și am simțit lectura ca pe o adevărată escapadă. Numele autoarei este deja o garanție pentru mine că voi citi ceva frumos și dacă voi mai da peste un alt roman de-al ei, îl voi achiziționa cu siguranță.

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai urmărit până aici și să te întreb: tu ce mai citești în acest moment?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *