
Când nu mai știi ce să încerci în bucătărie, încearcă Bucătăria Moldovan
Cred că nu există întrebare mai de temut pentru orice gospodină, oricât de novice sau experimentată ar fi ea, decât întrebarea: ce avem bun de mâncare azi? Mai ales când aceasta vine din partea celui mai mofturos membru al familiei, pentru că, să recunoaștem în fiecare familiei există (cel puțin!) o astfel de persoană. Ca să nu mai vorbim că toată lumea vrea ”ceva bun” iar asta înseamnă, cam de fiecare dată, un fel de mâncare diferit în funcție de persoana în cauza pentru că, vorba reclamei, suntem cu toții diferiți, din fericire. Sau poate nu?
Ce mai mâncăm azi?
Permanent frământată de eternul ”ce să mai gătesc azi”, fiecare doamnă reponsabilă de ceea ce se petrece în bucătăria unei gospodării, își dorește să îndeplinească această misiune cu bine, rapid, fără prea mult efort și, dacă se poate, chiar cu laude din partea celorlalți.
Nu-i deloc o treabă ușoară, mai ales când ai de mulțumit mai multe persoane, fiecare cu propria experiență în spate și cu propriile preferințe culinare. Unul mănâncă paste altul nu, unul vrea legume, altul carne și uite-așa trebuie să împaci toate gusturile și mofturile.
Iar ca totul să devină și mai interesant, problema achiziționării de produse sănătoase se ridică din ce în ce mai des. Unde le găsim pe cele mai bune și, mai ales, cum facem să ajungem la ele?
Ei bine, și eu ca gospodină într-o familie cu doi adulți și doi copii, îmi pun des aceste întrebări și sunt convinsă că nu sunt singura. Știu prea bine cum e să gătești câte ceva pentru fiecare în parte, fiindcă gusturile nu se potrivesc aproape niciodată. Mai apare, desigur, și întrebarea legată de calitatea mâncării și în special a cărnii, a lactatelor dar și a mezelurilor, alimente a căror proveniență este foarte importantă. Nu mai poți cumpăra primul produs care îți pică în mână, eticheta și specificațiile sunt foarte importante atunci când vrei să faci cea mai bună alegere.
Vezi și tu ce mai e prin bucătărie, în Bucătăria Moldovan
Din fericire, cel puțin pentru cei care locuiesc în zona Metropolitană Cluj, există o variantă de a procura produse curate, de calitate, prelucrate după rețete vechi și testate. Am avut oportunitatea să descopăr Bucătăria Moldovan pe site-ul carmangeriamoldovan.ro și, sincer, nu este o exagerare când vă spun că scriu acest articol cu gura lăsându-mi apă.
Mi-a plăcut foarte mult să explorez Bucătăria Moldovan și, doar gândul la acele produse m-a făcut să salivez. Sarmalele cu carne, chiftelele, salata de vinete sau șnițelele de porc de mangaliță cu piure sunt doar câteva dintre produsele care mi-au captat atenția și la care visez acum. Cred că și vouă vi se va face foame sau măcar poftă după pozele care vor urma în articol.
Cu o rețea de 38 de magazine în județele Cluj și Bistrița, ceea ce a început ca un mic atelier de carmangerie în curtea unei case, este acum o afacere de familie înfloritoare, care oferă produse o gamă largă de produse din carne dar și mezeluri, lactate sau brânzeturi, platouri gata preparate, kit-uri pentru grătar, aperitive și multe altele. Iar dacă nu ai timp să ajungi la magazin, poți comanda cu livrare la tine acasă dacă locuiești în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu, Florești, Chinteni, Dezmir sau Jucu.
Îmi place foarte mult ideea de a comanda la domiciliu și este o facilitate pe care o folosesc adesea, atât pentru diverse produse nealimentare cât și pentru mâncare gătită. Sunt sigură că în situația mea sunt multe familii, care preferă să scutească mersul la cumpărături- mpcar uneori. Și ca să fiu corectă, numai gândul că acasă m-ar putea aștepta aceste platouri, îmi face o poftă cât mine de mare.
Mi-a atras atenția acest Platou Șnițel, încărcat de șnițele de pui, evident că doar de aia îi zice așa, chifteluțe dolofane, mușchi file afumat îmbietor, cârnați paprika năzdrăvani, roșii cherry drăgălașe și salată verde sănătoasă.
Potrivit pentru 8-9 persoane, e varianta optimă pentru o familie mare, o zi în care ai musafiri la masă sau…pentru a mânca toată familia din el de două ori – așa cum s-ar întâmpla în cazul nostru, fiind doar 4.
Opțiunile variate pe care le oferă acest platou gata pregătit, sunt perfecte pentru toate gusturile, îi mai adaugi o pâine mare și proaspătă și gata – masa este servită.
Însă , nu puteam uita de marea mea slăbiciune: brânzeturile. Nici cei de la Carmangeria Moldovan nu au uitat, fiindcă au în oferta lor (foarte generoasă de altfel, să ne înțelegem) un minunat platou cu brânzeturi maturate – fix pe sufletul meu.
Plin cu brânză maturată din munții Apuseni, brânză maturată cu nucă, brânză cu mucegai alb Floare de Colt, biluțe de brânză de burduf cu ceapă, struguri, măr și nucă – acest patou este exact ceea ce trebuie pe masă la aperitiv. Unde mai pui că ajunge pentru 7-8 persoane, deci numai bun când e toată familia la masă.
Carmangeriamoldovan.ro
Oferta pe site este foarte variată de la carne de grătar, mezeluri și afumături, lactate și alte produse trasiționale românești, preparate cu grijă și nu strică să arunci o privire. Poate îți vei găsi acolo inspirația pentru următoarea masă sau poate chiar vei plasa o comandă ca să scapi de grija preparării ei.
Iar dacă îți dorești să îi contactezi pe cei de la Carmangeria Moldovan, o poți face direct pe site-ul lor, la secțiunea ”Contactează-ne”, de luni până vine la telefon pe 0747051900, le poți scrie oricând pe email la office@cmdn.ro sau le poți face o vizită la sediul din strada I.L Caragiale nr.16, Sânnicoara, Apahida, județul Cluj.
Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit astăzi până la final și să te întreb: 1) tu ce mai gătești? 2) care este secretul tău pentru mese complete, din ingrediente bune?
Sursă foto: carmangeriamoldovan.ro