Cartile lui Ralu / Dezvoltare personala

Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una

Recomandarea de lectură din această săptămână este o carte de dezvoltare personală pe care am citit-o recent și care, recunosc, mi-a mers direct la suflet, poate datorită stilului simplu în care este scrisă sau poate datorită personajului principal – în care mulți dintre noi ne putem recunoaște.

”Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una”, scrisă de autoarea Raphaelle Giordano ne prezintă transformarea lui Camille, o franțuzoaică obișnuită, obosită și nervoasă – care nu își mai găsește locul în viața ei. Băiatul de 9 ani îi răspunde obraznic, soțul s-a îndepărtat de ea, nu îi place locul de muncă pe care-l are și sarcinile casnice de zi cu zi o copleșesc.

Dar, într-o seară, ceva se va schimba pentru totdeauna. După un accident de mașină ușor, ea nimerește în locuința elegantă a lui Claude Dupontel. Nici ea nu știe de ce începe să i se confeseze lui Claude dar acesta, de și nu este medic, îi pune un diagnostic clar: Camille suferă de rutinită.

Sursă foto: arhiva personală

Ghidată de sfaturile sale înțelepte, Camille ar trebui să găsească acel sentiment de fericire și de mulțumire după care tânjește atât, însă totul se dovedește a fi mai greu decât și-ar fi închipuit iar Camille se trezește sabotată de vechile ei tipare, iar și iar.

Oare are rutinita leac?
Va reuși Camille să îmbrățișeze noul stil de viață?
Va reuși ea să-și schimbe relațiile?
Și ce anume face un rutinolog?

O poveste simplă despre transformare și dezvoltare personală, cu un incontestabil șarm franțuzesc. Conceptele sunt explicate pe înțelesul oricui iar datorită lui Camille, vedem și cum ar trebui ele aplicate în viața de zi cu zi a unui om normal, cu grijile și problemele lui.

Mi-a plăcut mult să o parcurg și mi se pare o carte frumoasă pentru orice își dorește să înceapă acest drum al evoluției și asumării personale dar și un bine-venit reminder pentru cei care au câțiva pași în față.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *