Advertoriale / Lifestyle

Dacă lucrurile încep să miroasă ciudat, folosește parfumuri de cameră și mașină

Simțul mirosului, sau simțul olfactiv, este unul dintre cele cinci simțuri umane principale, care are o valoare adaptativă mult mai mare decât am crede. Mirosul este foarte important pentru a determina eventualele pericole, cum ar fi să știm dacă miroase a gaz sau dacă a luat ceva foc, caz în care trebuie să luăm măsuri imediat dar tot el determină și dacă ne place într-un loc anume sau chiar o persoană.

Să recunoaștem, oricât de plăcută ar fi o persoană, nu e deloc drăguț să interacționăm cu ea dacă miroase a transpirație. La fel și în mijloacele de transport sau în magazine, oricât de moderne sau dotate ar fi – dacă miroase urât în ele, nu vom pune piciorul în ele de plăcere sau dacă avem de ales.

Pentru mine mirosul este extrem de important, mai ales de când am devenit mamă, acest simț s-a ascuțit fantastic iar eu am devenit mult mai sensibilă decât am fost vreodată. Și pentru asta există o explicație evolutivă și adaptativă. Simțul mirosului mai ascuțit este un ”dar” pe care mama-natură îl face noilor mame, ca acestea să poată proteja puii de pericole de tot felul, de la pericole în mediul ambiental, la alimente care le-ar putea pune în pericol starea de sănătate.

Sursă foto: Canva.com

Așadar, cred că veți fi de acord cu mine, chiar și după această introducere cam lungă, că în general, acasă și pe oriunde am fi, este foarte important ca lucrurile să ”miroasă bine” – chiar la propriu, în special în locurile foarte importante pentru noi și în care petrecem mult timp.

Dacă într-un magazin, într-un autobuz sau în orice loc public poți să te îndepărtezi sau să îți scurtezi vizita dacă nu îți place cum miroase, în spațiile noastre intime, personale, este primordial să miroasă plăcut, ca să avem o stare de spirit bună și adecvată activităților pe care le desfășurăm acolo. Și cred că cele mai importante astfel spații sunt, pentru majoritatea dintre noi, casa noastră și apoi mașina.

Iată 4 pași pentru a te asigura că miroase mereu grozav la tine acasă:

1. Identifică sursa mirosurilor neplăcute

Dacă miroase ceva ciudat în casă, desigur că primul pas va fi să identificăm care este sursa. Poate că e gunoiul, poate că este o scurgere, poate că cineva a fumat în casă sau pisica a avut un accident. Primul pas în oricare dintre cazuri, va fi să tratăm cauza. Să scoatem sacul de gunoi din casă și să-l ducem la locul lui, să curățăm după animăluț, să curățăm scrumiera sau să ”tratăm” scurgerile cu un produs special conceput pentru așa ceva.

2. Scapă de mirosurile de fum sau de la animalele de companie

Bicarbonatul de sodiu sau oțetul pot fi aliați grozavi pentru a neutraliza mirosurile neplăcute generate de accidentele animalului de companie. Pentru a elimina mirosurile neplăcute din covor, poți să presari bicarbonat de sodiu, să îl lași acolo 15 minute și apoi să aspiri. Poți folosi de asemenea un produs din comerț pentru curățarea covorului, asta după ce ai curățat în prealabil ”cadoul” lăsat de necuvântătorul tău preferat.

Sursă foto: Canva.com

Pentru mirosul de fum, un bol cu oțet lăsat în cameră va absorbi mirosul ca prin minune. De asemenea, poți șterge suprafețele cu o soluție făcută dintr-o parte oțet și cinci de apă. Cum fumul se poate impregna în țesături, e important să schimbi frecvent așternuturile de pat și să cureți din timp în timp perdelele și dreperiile.

3. Aspira și aerisește

Odată ce sursa mirosului s-a dus, e momentul să aeriseși cum se cuvine toată casa. Deschide toate geamurile și lasă aerul să circule. Între timp, poți să aspiri cu încredere peste tot, inclusiv acolo unde nu ajungi mereu – după canapea, în spatele patului sau al dulapului. Asta desigur, în măsura în care îți permite configurația casei.

4. Parfumează casa cu un elixir minunat

Odorizantele, bețișoarele parfumate, lumânările, parfumurile de cameră – toate ajută ca locuința să miroasă minunat și le recomand cu încredere.

Eu am găsit acest site cu parfumuri de cameră și mașină, și am fost impresionată de diversitatea produselor și categoriilor de produse. Elixirparfum.ro pune la dispoziția clienților săi o varietate mare de parfumuri pentru casă, parfumuri auto, parfumuri de rufe și concentrate, detergenți și balsamuri – menită să îmbunătățească spațiile în care trăim și calitatea vieții noastre.

Sursă foto: elixirparfum.ro

Aromele vibrante ale parfumurilor bazate pe uleiuri esențiale, oferă o experiență de neuitat de fiecare dată, oferind o mirasmă proasăpătă cu o durată foarte lungă.

Legat de punctul 4 al articolului, eu am ales parfumurile pentru casă și mașină, fiindcă e atât de important ca spațiul nostru să miroasă bine. Și nu neapărat doar camerele din casă, ci și în mașină, în dressing sau… în vacanță. Aceste parfumuri pot fi folosite cu succes peste tot și e ușor să-ți iei cu tine mirosul preferat când pleci de acasă.

Sursă foto: elixirparfum.ro

Unul dintre preferatele mele este parfumul Elixir Aqua (foto mai sus), care imită parfumul Acqua di Gio de la Giorgio Armani. Mirosul său persistă o zi întreagă – oriunde alegi să-l pulverizezi. Parfumurile de Elixir sunt concentrate, astfel că nu e nevoie să pulverizezi nici mult, nici des – o veste tare bună pentru bugetul tău, fiindcă un singur tub te va ține mult timp.

Sursă foto: elixirparfum.ro

Recunosc, următoarea mea alegere este extrem de subiectivă – am ales un miros inspirat de parfumul meu preferat: La vie est Belle, de la Lancome. Aroma lui elegantă îmi dă mereu o stare de bine și să-mi miroasă așa și în casă, ar fi foarte plăcut pentru mine.

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și să te întreb: care sunt secretele tale pentru o casă frumos mirositoare?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *