
Unde (mai) plecăm de acasă? La Dino Park București
Am avut o experiență foarte bună ieri când am vizitat pentru prima oară Dino Park-ul din București, drept pentru care voiam să dau toate detaliile în acest articol care, spoiler alert, va fi plin de poze. Copiilor le-a plăcut tare mult, chiar și celui mic, așa că recomand acest loc ca o alternativă de a petrece într-un mod educativ și tare plăcut, câteva ore într-un weekend, într-o zi de concediu sau una de vacanță.

Cum nu-i chiar simplu pentru toată lumea să ajungă la Dino Park la Râșnov, în județul Brașov, iar pentru noi de asemenea nu prea este, ne-am bucurat că să aflăm că, din fericire, există o variantă mult mai aproape de casă.
Unde este acest Dino Park?
În curtea Muzeului de Geologie, situat pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff, nr. 2 în București, funcționează de mai bine de doi ani, o expoziție științifico-educațională localizată în aer liber. Tema expoziției? Dinozaurii, desigur!
Se ajunge ușor, cu metroul până la piața Victoriei și nu-i greu de reperat, este vis-a-vis de Muzeul Antipa și la intrare te întâmpină zâmbitori (sau nu prea) un dinozaur și un…mamut.

Programul parcului este de luni până duminică de la 10:00 la 20:00, așa că puteți alege cel mai bun interval pentru voi ca să faceți vizita. Noi am vrut să mergem de dimineață, dar n-am ajuns decât pe la 11 și după vreo oră deja se făcuse prea cald să mai putem sta.
Prețul intrării este de 25 de lei pentru un adult și 20 pentru un copil peste 3 ani, așa că toată aventura ne-a costat 70 de lei – ceea ce este absolut rezonabil pentru tot ceea ce am văzut acolo.
De ce ne-a plăcut așa de mult?
Ei bine, dinozaurii sunt foarte frumos realizați, scot sunete și se mișcă, fiecare dintre ei este plasat într-un cadru cât mai similar celui în care a trăit și există panouri cu explicații pentru fiecare exponat în parte.
Astfel, aflăm despre fiecare dinozaur când a trăit, cam pe unde pe glob, cât cântărea, cât de mare era (unii aveau și 18 metri!), ce mânca (fiindcă unii era ierbivori iar alții puteau mânca chiar și…alți dinozauri!), cum avea grijă de pui și tot felul de alte detalii interesante care fac experiența nu doar frumoasă ci și extrem de educativă.

Iar dacă în ”curtea din față” a Muzeului sunt doar exponate, în curtea din spate, copiii sunt invitați să ”se suie în șa”, la propriu. Dinozaurii de aici sunt special concepuți pentru ca cei mici să se urce pe ei și să aibă parte de o experiență de neuitat.
La dinozaur se ajunge pe o scară, unde părintele poate însoți copilul ca să se asigure că acesta este în siguranță și să îl ajute să ”încalece” dinozaurul. De asemenea, aceștia funcționează cu jetoane pe care le poți cumpăra chiar din parc și, odată introdus jetonul, dinozaurul începe să se miște și să scoată sunete specifice – făcând experiența memorabilă.
Unii sunt mari, alții mai mici așa că piticii pot alege animalul preferat sau cel pe care se simt cel mai în siguranță. Fetița noastră s-a temut inițial de exponate (și am observat că nu era singura) dar, până la finalul vizitei, a ajuns să se simtă foarte confortabil cu ele.

În concluzie, mi-a plăcut foarte mult ce am găsit la Dino Park în București și, deși îmi doresc să vizitez și Dino Park Râșnov (sper chiar să se întâmple în acest an), nu m-ar deranja deloc să mai revin și aici încă o dată, poate peste câteva luni.
Cel mai mult mi-au plăcut detaliile și modul în care este amenajat parcul fiindcă m-am simțit un pic ca în Jurassik – chiar am simțit atmosfera. Unii dinozaurii au ouă sau chiar pui pe care-i poți privi eclozând la anumite intervale de timp, pe deasupra capului ”atârnă” păsări din perioada respectivă și tot locul pare astfel foarte autentic.

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și să te întreb: tu unde mergi când vrei să pleci de acasă dar nu prea departe?
Sursă foto de copertă: arhiva personală