Advertoriale

Dintre sute de domenii, cum îl alegi pe al tău? Încearcă gazduire.ro

Foarte multă lume deține astăzi câte un site web, ceea ce în urmă cu 15-20 de ani ar fi părut de necrezut! Acum însă, este ceva la ordinea zilei și accesibil pentru cam toată lumea. Fie că este vorba despre un site personal sau unul de business – acestea ne sunt la îndemână și mulți dintre noi dețin câte unul.

Site-uri de prezentare, bloguri, magazine online – câte nevoi, atâtea opțiuni. Așa că inevitabil, fie că suntem pricepuți sau la calculatoare, internet și tot ce ține de IT, fiecare poveste a unui site începe cam la fel: cu înregistrarea unui domeniu și găzduire (web hosting).

Recunosc, eu niciodată nu am fost o persoană tehnică iar acest blog m-a făcut de multe ori să ies din zona de confort când a venit vorba de tehnologie. Deși l-am început în 2018 pe o platformă gratuită, abia după vreo 2 ani l-am trecut pe un domeniu propriu și de atunci de multe ori ”mi-am prins de urechile” în tot felul de situații și termeni specifici.

Sursă foto: gazduire.ro

De aceea, astăzi voiam să împărătșesc cu voi câteva lucruri la care ar trebui să fim atenți atunci când ne alegem ”gazda web”, adică web hosting-ul.

1.Ce avem nevoie de fapt?

Altfel spus, e nevoie să clarificăm ce fel de site vom avea și ce avem nevoie pentru acesta. Este un magazin online? Este un blog? În funcție de asta, vom avea nevoie de o platformă specifică.
Ce fel de domeniu îți dorești? Trebuie să fie .com sau .ro? Ți-l poate oferi furnizorul pe care l-ai ales? Este nevoie să migrezi un site de pe un domeniu pe altul?

Toate astea trebuie clarificate pentru a ști ce să-i ceri furnizorului tău, să pui întrebările corecte și să găsești unul care să-ți poată oferi toate acestea.

2.Spațiul de stocare

Este important să te asiguri că oferta furnizorului se potrivește cu planurile tale. Spațiul de stocare pe care ți-l oferă pe server ar trebui să fie suficient pentru conținutul pe care-l vei încărca pe site, cum ar fi imaginile sau materialele video. Poate n-ar strica să analizezi mai multe oferte și opțiuni înainte de a decide.

3.Suportul tehnic

Partea asta e foarte importantă și, când ai o problemă, e important ca cineva să te lămurească în timp scurt.

Sursă foto: Canva.com

Așa că documentează-te bine, vezi cum stă furnizorul la acest capitol verificând ce oferă dar și review-urile lăsate de alți clienți.

4.Costurile

Ultima dar nu cea din urmă, este poblema costurilor. Cei mai mulți furnizori oferă opțiunea de plăti lunar sau anual iar tu trebuie să decizi cum e mai convenabil pentru tine. Plata anuală poate oferi o reducere semnificativă dar poate înseamna și o lovitură mai mare în bugetul tău, făcută de-odată.

În concluzie…

Toți avem talentele noastre dar nu toți ne pricepem la IT. Și asta e ok dar, atunci când ai nevoie de servicii de web-hosting, e indicat să apelezi la profesioniști, așa cum sunt cei de la gazduire.ro – care oferă siguranță, transparență și asigurăă suport tehnic 24/24.

Iar acum, la final aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai urmărit până aici și să te întreb: tu de ce criterii ții cont atunci când trebui să-ți alegi serviciul de web-hosting?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *