Cartile lui Ralu

Recenzie “Pacienta tăcută”

Recomandarea mea de lectură de astăzi este “Pacienta tăcută” a autorului cipriot Alex Michaelidis. Aceasta este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în ultima vreme și, deși spun asta cam des, de data asta, vă rog să mă credeți pe cuvânt. Povestea este una șocantă de la început dar ceea ce se va dezvălui până la final este încă mult mai șocant.

Sursă foto: arhiva personală

Alicia Berenson este o pictoriță londoneză faimoasă, căsătorită cu un fotograf de succes. Toți cunoscuții lor îi consideră cuplul perfect dar, într-o seară, Gabriel vine târziu acasă și Alicia îl împușcă de 5 ori în față cu propria lui pușcă. Poliția sosește chemată de vecini și o găsește pe Alicia singură cu cadavrul soțului ei. Ancheta începe dar Alicia nu scoate o vorbă.

Presa vuiește, cunoscuții sunt în șoc, lucrările Aliciei au devenit și mai căutate, lucru care nu poate decât să-l bucure pe agentul ei, Jean-Felix. Alicia tace vreme de 6 ani și nimeni nu o vizitează la azilul The Grove, unde este internată.

Psihoterapeutul Theo Faber află de caz din presă și decide să se angajeze la The Grove. De ce? Iată întrebarea pe care nu mi-am pus-o nicio clipă de fapt. Theo e hotărât că o va face pe Alicia să vorbească dar toată lumea este reticentă. El pune piesele cap la cap și merge mult peste îndatoririle sale de psihoterapeut.

Caută să afle ce s-a întâmplat, vorbește cu varul Aliciei, cu mătușa și cumnatul ei, cu asociatul său și află că nu toată lumea are lucruri frumoase de spus despre Alicia. Și, Theo va mai realiza ceva: toată lumea adcunde câte ceva.

Un roman fabulos, un thriller psihologic cu accente polițiste și un final pur și simplu neașteptat.

Cine l-a ucis pe soțul Aliciei?
De ce tace Alicia?
Ce ascund cunoscuții ei?
Ce au toți de câștigat din faptul că Alicia e internată?

Totul se va dezvălui până la final, lăsându-ne cu gurile căscate- chiar la propriu. Îți mulțumesc pentru că ai citit articolul meu și aș vrea să te întreb: te ce mai citești acum?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *