Advertoriale / Lifestyle

Când cauți mese de masaj uită-te pe Convergenta.ro – cum să ai parte de un masaj relaxant acasă

Oamenii au avut dintotdeauna dorința de a-și îmbunătăți viața și starea de bine, atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere emoțional. Astfel că, în ziua de azi, nu surprinde pe nimeni că toată lumea este mai atentă la dietă, la sport și caută alternative de a rămâne activi pe durata întregii vieți și a-și păstra sănătatea cât mai mult timp, la cote cât mai înalte.

Toți ne dorim să ducem o viață sănătoasă

Suntem cu toții interesați de preparate sănătoase, ne dorim să evităm zahărul, băuturile carbogazoase și alimentele foarte procesate, pentru că suntem conștienți de efectele acestora pe termen lung. De asemenea, mulți dintre noi includem o formă de mișcare în rutina noastră, fie că e vorba de yoga, jogging, plimbări sau, de ce nu, chiar masaj sau alte terapii de acest fel.

Masajul terapeutic, de exemplu, poate avea rol important în recuperarea și prevenirea anumitor afecțiuni. Acesta poate ajuta la reducerea durerilor musculare și a tensiunii, ameliorarea stresului și anxietatii, îmbunătațirea flexibilității și mobilității articulațiilor, corectarea posturii precum și stimularea sistemului imunitar.

Recuperarea prin masaj implică reducerea barierelor care încetinesc vindecarea. Recuperarea prin masaj poate ajuta la tratarea durerii acute și a efectelor leziunilor și intervențiilor chirurgicale.

Sursă foto: Canva.com

Sigur, pentru această tehnică de recuperare și relaxare poți întotdeauna să apelezi la un profesionist (ceea ce e și recomandat) dar te poți distra și acasă făcând din masaj o activitate plăcută și relaxantă împreună cu partenerul sau partenera. E o modalitate grozavă de a vă apropia și de a vă bucura de timp împreună într-un mod plăcut. De asemenea, poate chiar vă veți bucura și de beneficiile relaxante ale masajului. Iată cum puteți avea parte de un masaj de relaxare chiar acasă la voi:

1.Creează atmosfera potrivită

E foarte important să creezi o atmosferă plăcută, în care să vă puteți deconecta. Lumânările parfumate vor crea o lumină difuză și vor aduce o mireasmă potrivită în locul în care vă relaxați – așa că sfatul meu este să nu săriți peste ele. De asemenea, uleiurile esențiale pot contribui și ele, la fel și muzica potrivită de meditație. Nu uita să mai stingi din lumini și să lași doar câteva mai difuze – va face toată diferența. De asemenea, alege un loc liniștit din casă, unde nu veți fi deranjzați.

2.Pregătește patul sau masa de masaj

Stabilește locul unde vei efectua masajul, poate fi o masă de masaj în toată regula sau un pat normal. Acoperă suprafața cu prosoape curate și proaspete. De asemenea, ai grijă să mai ai unul sau două la îndemână, pentru că s-ar putea să ai nevoie pentru a te curăța de ulei sau loțiune.

3.Treci la treabă

Începe cu gâtul și umerii, cu mișcări ușoare, Folosește-ți degetul mare pentru a apăsa dar ai grijă să nu pui prea multă presiune. Unele zone pot fi dureroase așa că verifică constant dacă cel care primește masajul este ok.

Sursă foto: Canva.com

Nu ignora picioarele, în special tălpile și labele picioarelor sunt zone foarte solicitate și, deseori, trecute cu vederea. Masază ușor zona și acordă atenție zonei arcuite a piciorului dar și degetelor, pe care le poți trage ușor. Poți masa și picioarele, apăsând gambele cu ambele mâini și punând un pic de presiune. Spatele și zona lombară sunt și ele importante, asigură-te că nu le sari, pentru că acolo în general se acumulează multă tensiune.

Apoi, poți continua cu brațele și mâinile. Poți masa brațul în timp ce stabilizezi încheietura, ușor dar ferm iar poi repeți la celălalt braț. Pentru mâini, ia câte o mână pe rând în mâna ta și masează palma cu mișcări blânde și circulare.

Încheie totul cu un masaj blând al capului, masând ușor tâmplele cu degetele și efectuând apăsări ușoare care ajută la eliberarea tensiunii acumulate.

Nu uita să te oprești dacă persoana de pe masă este deranjată de ceva și nu insista dacă ceva nu îi place – unii oameni pur și simplu nu suportă atingerile în anumite zone.

Pentru profesioniști

Convergența S.R.L este distribuitor exclusiv al produselor Franco & Fils. De peste 60 de ani, FRANCO & FILS, o firmă de familie cu sediul la POUGUES LES EAUX (58), proiectează și fabrică o gamă largă de mese medicale, echipamente medicale și paramedicale destinate utilizării de către cadre medicale (medici, kinetoterapeuți, osteopați etc.) și centre medicale, în special din domeniul recuperării funcționale.

Convergenta.ro pune le dispoziția specialiștilor echipamente medicale și paramedicale cum ar fi mese Bobath/Kinetoterapie. Acestea sunt produse care satisfac în mod ideal nevoile și cerințele profesioniștilor în ceea ce privește eficiența, confortul de utilizare, securitatea și fiabilitatea.

Sursă foto: Convergenta.ro

Dacă sunteți interesați de astfel de echipamente medicale, îi puteți la telefon +40 (740) 129 128, le puteți scrie pe email info@convergenta.ro sau le puteți face o vizită la sediul lor din Str. Energiei, nr. 2B, loc. Petrești, 515850, Jud. ALBA.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

October 10, 2023 at 7:29 pm

Your articles are extremely helpful to me. May I ask for more information?October 10, 2023 at 8:57 pm

You’ve been great to me. Thank you!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *