decluttering
Minimalism

De ce vorbim doar despre decluttering?

Datorită pasiunii mele și a interesului crescut pentru curentul minimalist, în ultima perioadă, fac parte din mai multe grupuri de profil, atât naționale cât și străine. Și nu am putut să nu observ că, în ultimele zile, primesc foarte multe postări de la aceste grupuri care promovează minimalismul iar accentul cade preponderent pe procesul de declutter-ing (adică debarasarea spațiilor de lucrurile care nu mai sunt necesare).

Suntem îndemnați să curățăm, să simplificăm și să micșorăm – ceea ce e grozav. Minimalismul este și despre asta. Dar poți oare să devii minimalist doar în urma unei sesiuni (fie ea și una serioasă) de declutter-ing?

Sursă foto: Canva.com

De fapt, minimalismul este simplu dar un pic mai complex de atât. Pentru că, sigur, acesta este un mare pas spre a deveni minimalist, să ne debarasăm spațiul de ceea ce nu ne mai servește și nu ne mai aduce bucurie însă, acesta este doar unul dintre pașii necesari în acest proces de schimbare a stilului de viață.

Multă lume confundă procesul de a deveni minimalist cu cel de declutter-ing pentru că, într-adevăr, acesta e primul pas spre a fi (mai), minimalist. Odată ce ai început să debarasezi casa și spațiul (chiar și cel digital), odată ce păstrezi doar lucrurile care îți sunt de folos și îți plac, totul va deveni mai ușor.

Însă, dacă nu îți stabilești obiectivele, dacă nu știi de ce vrei să adopți acest stil de viață și ce vrei să obții cu ajutorul lui, dacă nu îți schimbi (măcar o parte) din obiceiurile de cumpărare și consum – te vei întoarce de unde ai plecat. Lucrurile vor ieși din casa ta dar și mai multe vor intra la loc, iar visul de a fi minimalist și de a trăi mai conștient, va rămâne doar atât – un vis frumos.

Sursă foto: Canva.com

Așa că da. E foarte bine să ne concetrăm pe declutter-ing în primă fază. Însă e important să știm de ce îl facem, ce vrem să obținem de la el (o casă mai curată, bani mai mulți, timp petrecut altfel decât la curățenie etc.) și să ne asigurăm că îl facem cu cap și nu vom regreta că l-am făcut prea repede și cu prea mult zel, din dorința de a ne alinia standardelor minimalismului care, apropo, nu există de fapt. Fiecare trebuie să și le creeze pe ale lui, așa cum îi e bine și necesar.

Apoi, e important să vedem de ce cumpărăm, poate, așa de multe și ce putem face în loc de asta. E important să practicăm recunoștința pentru ce avem deja și să învățăm să ne folosim toate resursele, înainte de a iama prin magazine virtuale sau reale.

Așadar, minimalismul este ceva mai mult decât despre a scăpa de lucruri și a deține mai puține, presupune conștientizare și adaptare și, mai mult, e un proces continuu. Pentru tine ce înseamnă a fi minimalist?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *