Filmele lui Ralu

O săptămână cu Marylin – recomandare de film

O săptămână cu Marilyn (”My week with Marilyn”) este un film din 2011 pe care-mi doream de ani mulți să-l văd și, cumva, nu am apucat până săptămâna trecută. Sunt sigură să știți despre pasiunea mea despre vechiul Hollywood, filme vechi dar mai ales de admirația mea pentru Marilyn Monroe (despre care am scris cu alte ocazii aici și aici).

La vremea la care a apărut, acum mai mult de 10 ani, filmul a fost tare mediatizat și știu că mi-am dorit să-l văd pe atunci, din cauza fascinației mele pentru celebra actriță. Dar, timpul a trecut și cumva nu mi-am urmat dorința însă, abia acum am înțeles de ce nu m-a deranjat.

Bazat pe o poveste reală și pe o carte celebră, filmul explorează o mică parte din povestea lui Marilyn, prin ochii unui asistent de platou, Colin Clark, angajat în acea perioadă să aibă grijă de actriță de către regizorul Laurence Olivier, în timpul filmărilor din Londra pentru filmul ”Prințul și dansatoarea” (The Prince and the Show Girl).

Inutil să vă mai zic, am văzut acest film din anii 1950 de multe ori, la fel ca și alte producții care o au pe Marilyn Monroe în centrul lor însă, rolul pe care-l face aceasta ca Elsie Marina a fost mereu de departe preferatul meu și probabil că așa va și rămâne.

O săptămână cu Marilyn are o distribuție foarte frumoasă, Michelle Williams, Emma Watson, Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Julia Ormond fiind prin actori. Însă, din păcate, eu nu am fost convinsă de interpretarea lui Michelle Williams. Din punct de vedere fizic mi se pare că a reușit să-i redea strălucirea lui Marilyn însă…cam atât. În felul în care vorbește și se mișcă, vocea, tonul, mișcările – din păcate nu reușesc mai deloc să se apropie de original. Din nou, acesta e punctul meu de vedere.

Una peste alta, filmul acesta este plăcut de urmărit iar povestea lui Colin Clark, aceea de tânăr aflat la începutul carierei, dornic să se desprindă de familia sa bogată, dornic să-și croiască un drum propriu (așa cum am vrut poate mulți dintre noi ne-am dorit la 20 de ani) mi s-a părut chiar înduioșătoarea și autentică.

Iar acum aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit și să te întreb, tu ai văzut O săptămână cu Marilyn și ce impresie ți-a lăsat?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 11, 2024 at 4:38 pm

lawmakers move to regulate delta-8 productsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *