Astrologie

Magia Lunii

Luna i-a fascinat dintotdeauna pe oameni, încă din cele mai vechi timpuri, satelitul natural al Pămîntului a exercitat asupra lor o atracție și o fascinație de netăgăduit. Cu atât mai mult cu cât ea chiar are efect asupra noastră, a oamenilor, ca tot ce se află în întregul Univers, de altfel.

Influența Lunii asupra vieții noastre

Din punct de vedere astrologic, Luna este foarte importantă în harta natală dar și în celelalte hărți astrologice utilizate fiindcă, chiar și în tranzitele sale, Luna explică tot ce se întâmplă cu inconștientul nostru, sufletul nostru și viața noastră interioară.

Luna în harta astrologică o arată pe mama noastră, partea maternă, rudele din partea mamei dar și memoria noastră inconștientă, felul în care noi reacționăm și simțim. Interpretând în hartă casa (domeniul de viață) în care Luna se află și semnul zodiacal dar și aspectele pe care Luna le face cu celalate planete, aflăm informații prețioase despre persoana din fața noastră, despre emoțiile sale și îi putem oferi soluții personalizate. Și despre asta aș vrea să scriu pe larg într-un articol viitor, despre cum se simte Luna în fiecare semn zodiacal.

Sursă foto: Canva.com

Însă în articolul de azi, aș vrea să scriu despre ciclurile lunare, despre magia începuturilor și sfârșiturilor acestora adică despre Luna Nouă și Luna Plină și mai ales despre miracolele care se întâmplă între ele, în aceste aproape 28-29 de zile.

Luna Nouă

Luna Nouă reprezintă la propriu un nou început, o viață nouă pentru că el deschide acest ciclu lunar care înseamnă de fapt moarte și renaștere – în fiecare lună. Pe când timpul trece și avansăm spre Lună nouă, acesta este apogeul perioadei respective din punct de vedere energetic. Apoi totul începe să intre în umbră, pe măsură ce Luna devine întunecată. Când prima fărmână de lumină se întoarce – avem Lună nouă și viața poate începe din nou. Deci Luna Nouă este efectiv o renaștere, un restart, o ocazie de a o lua din nou de la capăt.

De aceea, la Lună nouă este bine să plantăm semințe – la propriu și la figurat. Plantele sădite la Lună plină vor crește frumos iar intențiile puse la Lună plină de asemenea. Acum este momentul să lăsăm totul în urmă și să nu târâm trecutul în acest nou ciclu.

E momentul să adoptăm obiceiuri noi, sănătoase pentru noi, să ne punem intenții despre ce vrem să obținem în acest ciclu lunar, e un moment plin de enrgie în care suntem puși pe treabă, revigorați și energizați. Tot ceea ce nu ne mai servește – putem lăsa în urmă. Luna Nouă reprezintă momentul perfect pentru a crea, pentru a manifesta, pentru a începe proiecte noi și a idetifica oportunitățile.

Sursă foto: Canva.com

La Lună Nouă este bine să ne putem intențiile despre cum vrem să fim cu adevărat de acum. Putem vizualiza, putem scrie intențiile – planurile noastre sunt favorizate acum, dacă avem curaj să le urmăm.

Luna Plină

Luna Plină este momentul maxim al Lunii în care ea este luminată deplin și pe care mulți dintre noi îl considerăm cel mai frumos. Pe mine știu că mă atrage enorm momentul de Lună plină.

Totuși, el este extrem de puternic din punct de vedere energetic și emoțional. Luna Plină are puterea de a trage valurile către țărm așa că, dacă ne gândim că și corpul uman este format din 75% apă, ne dăm seama lesne de puterea ei asupra ființei noastre.

Nu e de mirare că ne putem simți iritați, confuzi sau ne putem purta ciudat, este un moment intens. Situațiile haotice devin și mai haotice iar totul în jur se intensifică. Mai multe incidente se întâmplă în momentele de Lună Plină, cum ar fi accidentele sau cutremurele. Luna Plină consituie jumătatea ciclului lunar și momentul de maximă intensitate.

Pe Lună Plină nu se recomandă acțiunea. Chiar dacă poate te simți capabil să muți munții, nu e recomandat acum. Nu trebuie să iei decizii acum pentru că cel mai probbail nu vor fi unele sănătoase.

Sursă foto: Canva.com

E un moment în care să rămâi calm, să te reculegi, să meditezi, să reflectezi la ceea ce vrei și ceea ce vrei să fii. E un moment bun să închei prieteniile toxice, să faci decluttering în casă dar și să lași resentimentele în urmă. Tot ce eliberezi acum se va duce prin energia Lunii întunecate și se vor transforma în noi intenții, în curând, la Lună Nouă.

Magia Lunii

Ciclurile lunare sunt magice, Luna este magică iar când înțelegem asta și ne aflăm în contact cu energia ei, putem beneficia mai mult de tot ceea ce ne aduce. În special pentru femei, fiindcă femeile se încarcă de la Lună, este important să cunoască aceste lucruri și să lase energia ei să le ghideze în viață, fiindcă Luna este prietena femeilor.

Voi reveni curând cu un articol și despre ritualurile potrivite la Lună Nouă și la Lună Plină. Iar acum, vreau să îți mulțumesc pentru că m-ai citit și aș vrea să te întreb: tu ce relație ai cu Luna?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *