Filmele lui Ralu

Recomandare de serial pe Netflix: A year in the life

Revin azi cu o nouă recomandare de serial pe Netflix (de când zic să fac o categorie de sine stătătoare pentru ele și nu mă-ndur!), de data asta este vorba de o continuare a unui serial celebru.

Dacă v-a plăcut ”Gilmore girls”, serialul de la începutul anilor 2000, ”A year in the life” le readuce în lumina reflectoarelor pe îndrăgitele personaje din orășelul Star Hallows și, desigur, odată cu ele, pe protagonistele Lorelay și Rory.

”Gilmore girls” a debutat în anul 2000 și, la acea vreme, le avea în centrul său pe mama singură Lorelay, în vârstă de 32 de ani și pe fiica sa adolescentă, Rory, care avea 16 ani la începutul primului sezon. Vreme de 7 ani le-am urmărit dialogurile spumoase, conversațiile interesante, le-am împărtășit dragostea pentru mâncare, modă și filme vechi, am luat parte la dramele și la bucuriile lor și, cel mai important, am fost martori la maturizarea și evoluția lor.

Sursă foto: google

Personal, am adorat serialul și, mai ales, relația mamă-fiică dintre Lorelai și Rory, fiind una cu totul diferită de tot ce se difuza la televizor în acei ani. Lorelay era amuzantă, deschisă și sexy, copilăroasă dar, în același timp, ambițioasă și pragmatică.

Ea își dorea tot ce era mai bun pentru fata ei și pentru educația acesteia, de aceea a făcut tot ce a putut pentru a-și depăși condiția. Rămasă singură cu un copil de crescut când ea însăși era adolescentă, Lorelay a trecut prin momente grele care au făcut-o mai puternică și au ambiționat-o să devină independentă și să se descurce singură.

”A year in the life” reia povestea să zicem cam de unde a rămas, păstrând evoluția ei firească. Rory are acum 32 de ani, la fel ca mama ei la începutul poveștii. Dar, după ce a terminat o facultate de prestigiu, după ce ani de zile și-a urmat cu tenacitate visul de a fi jurnalistă, Rory, nu mai știe ce vrea și nu are niciun plan concret.

Tot timpul Rory a fost prezentată ca o tânără speranță, o fată ambițioasă și extrem de inteligentă care promitea mult și de la care toată lumea aștepta enorm. Însă, pe măsură ce a crescut, realitatea a arătat că ea seamănă mai mult cu mama ei decât s-ar fi așteptat cineva. Dacă spre finalul serialul ”Gilmore girls”, acest lucru se prefigura deja și deciziile lui Rory păreau întrucâtva îndoielnice acum, în ”A year in the life”, acest lucru devine deja certitudine.

Cariera lui Rory e practic inexistentă, are o relație cu fostul ei iubit care e acum logodit (vi-l mai aduceți aminte pe bogatul și chipeșul Logan?) și niciun plan concret pentru viitor. Urmărește himere, dă cu piciorul șanselor care i se oferă fiindcă se crede prea bună pentru ele, e foarte sensibilă, nu acceptă eșecurile, nu își asumă acțiunile și, cel mai rău, refuză să învețe din propriile greșeli.

O continuare dulce-amăruie a serialului din anii 2000, care urmărește pățaniile îndrăgitelor personaje pe durata unui an întreg. Unii s-au maturizat, alții nu, unii s-au schimbat dar cei mai mulți nu au renunțat la vechile metehne. Din păcate, unele figuri lipsesc, cum ar fi Richard, bunicul lui Rory sau Sookie.

Iar acum, la final, aș vrea să te întreb, tu ai urmărit ”Fetele Gilmore”? Ți-a plăcut sau nu?

Sursă foto de copertă: google

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 9, 2024 at 8:13 am

excellent put up, very informative. I ponder why the other specialists of this sector do not realize this. You must continue your writing. I am sure, you have a great readers’ base already!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *