Filmele lui Ralu

Recomndare de serial pe Netflix: The Crown

Încep articolul de azi exprimându-mi surprinderea de a nu fi scris până acum despre acest monumental serial de pe Netflix și anume, The Crown. Sunt sigură că știți deja, acesta explorează viața familiei regale britanice, mai precis pe cea a reginei Elizabeta a doua, a cărei perspectivă o și urmăm tot timpul pe parcursul serialului, încă de la încoronarea ei din 2 iunie 1953 și până foarte aproape de zilele noastre.

Recent, a fost lansată prima parte din sezonul al 6-lea al serialului, care explorează partea mea preferată a poveștii: cea cu Prințesa Diana. Căsătoria ei, viața alături de Charles, divorțul de acesta și relația ei cu băieții, în special cu Wiliam, sunt tratate în acest sezon dar și relațiile ei ca femeie liberă și tragicul accident din Paris.

Îmi place foarte mult acest serial și am urmărit toate sezoanele cu plăcere chiar dacă, recunosc, partea în care Diana apare în viața familiei regale este preferata mea și probabil și a mulți altora telespectatori. Faptele prezentate corespund, din punctul meu de vedere, cu cele vehiculate la vremea evenimentelor și, mai mult decât atât, serialul le pune în ordine logică și cronologică, permițându-ne să aveam o perspectivă nouă asupra celor întâmplate.

De exemplu, mereu în presă Camilla a fost prezentată ca fiind repsonsnabilă pentru distrugerea a două căsnicii și ca fiind intrusul din căsnicia Dianei cu Charles, însă documentarele mai recente și chiar serialul The Crown, arată că lucrurile au stat un pic diferit în realitate.

Un alt exemplu, este relația Dianei cu producătorul egiptean Dodi Al Fayed. Desigur, știam despre existența ei însă nu știam care erau interesele din spatele acesteia și de ce se temea atât de mult familia regală britanică de o eventuală căsătoriei a lui Dodi cu Prințesa de Wales.

Recomand acest serial, este unul plăcut de urmărit, extrem de bine realizat aproape în totalitate și, aș îndrăzni să spun, chiar educativ, prin perspectiva accesiibilă pe care o oferă asupra istoriei recente a monarhiei britanice.

Din 14 decembrie, vor apărea episoade noi care vor continua povestea explorând anii de tinerețe a unui membru trecut cu vederea până acum și anume, prințul William. Nu mai este nevoie să spun că abia aștept și că doresc să urmăresc toată seria, în special sezoanele 4, 5 și 6 fiind favoritele mele din aceasta.

Mulțumesc pentru că m-ai citit până acum și, aș vrea să te întreb, tu ai urmărit The Crown? Ce impresie ți-a lăsat?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 9, 2024 at 7:26 am

Hi my family member! I want to say that this article is awesome, nice written and come with almost all vital infos. I’d like to look extra posts like this .Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *