Diana
Filmele lui Ralu

Recomandare documentar : The princess

Am fost întodeauna fascinată de persoana care a fost Prințesa Diana, de viața și moartea ei, de uriașa ei forță și influență asupra familiei regale și a lumii, așa cum o știm noi. Din fericire, platformele de streaming abundă de opțiuni și materiale despre aceasta, pe care le umrăresc tot timpul cu interes. Cu fiecare documentar și serial vizionat pe acest subiect, reușesc să-mi fac o impresie mai clară asupra evenimentelor și faptelor și, sper eu, una mai aproape de adevăr.

Recent, am terminat de urmărit prima parte din ultimul sezon al serialul The Crown (pe care de asemenea, îl recomand, am spus pe larg de ce în acest articol) și cred că, acest documentar, a venit să pună la loc niște piese lipsă în poveste și pună totul în ordine logică.

The princess este documentar, nu este serial, și este un material realizat în întregime cu înregistrări, imagini și interviuri din acea perioadă. Imagini pe care eu nu le-am mai văzut cu Diana au fost incluse, la fel și interviuri cu ea și Charles, din perioada logodnei lor. Firește, nu au lipsit imaginile de la nunta ei, nici cele cu copiii, diverse fragmente din emisiuni televizate pe seama căsniciei celor doi – toate chiar din perioada respectivă.

Mi-a plăcut foarte mult această abordare, ca un montaj cu înregistrări și măruturii reale. De exemplu, știm din The Crown și din arhivele vremii că Diana a ieșit public, în timp ce era măritată cu Charles, și a expus, din punctul ei de vedere situația despre căsnicia ei, abordând subiecte delicate cum ar fi infidelitatea, cerințele casei regale, tulburarea ei alimentară, relația lui Charles cu Camilla Parker-Bowles. Diana a fost blamată pentru acest interviu dar ceea ce nu se menționează prea des este că Charles a fost primul care ”a dat din casă” însă, firește, interviul lui probabil că a fost mult mai puțin umrărit.

Recomand acest documentar cu multă căldură, este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut până acum și e realizat în întregime cu materiale din perioada respectivă, lucru care, cel puțin în ochii mei, îl face credibil.

Scenele uluitoare filmate la înmormântarea prințesei de Wales, modul în care au fost surprinse pe camerele de filmat reacțiile oamenilor obișnuiți din Marea Britanie și nu numai, au fost de-a dreptul impresionante. A avut ceva devastator, vestea morții prințesei Diana, pentru toată lumea cred. Îmi amintesc și în ziua de azi momentul în care am auzit știrea la radio, deși aveam doar 7 ani.

Acest documentar, dar și ultima parte din The Crown, m-a lăsat cu multe întrebări iar una dintre ele, poate cea mai pregnantă este, oare cum ar fi fost, ce ar fi urmat dacă prințesa Diana ar fi rămas în viață?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 9, 2024 at 7:57 am

I just like the helpful information you provide to your articles. I’ll bookmark your weblog and take a look at once more right here frequently. I am reasonably certain I’ll be told many new stuff proper right here! Best of luck for the next!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *