Alege Total Dent pentru urgențe stomatologice în Sibiu și uită de teama de dentist
Sănătatea orală este deosebit de importantă și cu impact asupra întregii stări de bine a unui invidid și chiar cu impact deosebit de puternic asupra sănătății generale. Problemele dentare netratate cauzează în corp, nu doar dureri ci, posibil, și infecții care pot afecta și alte organe și sisteme.
Deși toată lumea cunoaște axeste lucruri de bază și toți suntem de acord că e mai ușor să tratezi o carie la timpul ei decât să ajungi să ai nevoie de un implant sau de o coroniță, trebuie să recunoaștem că, nu acordăm sănătății danturii noastre atenția pe care o merită.
Din păcate, atunci când lăsăm totul pe ultima sută de metri și așteptăm până durerea devine insuportabilă sau până când nu mai putem ignora problema (cum ar fi un dinte spart chiar în față), nu e de mirarea că va trebui să apelăm la un specialist în urgențe stomatologice din Sibiu.
Cum știi că ai cu adevărat o urgență stomatologică?
În general, nu este prea greu să îți dai seama. Durerea, inflamatia, disconfortul, eventual sângerarea sau fractura îți vor da de știre că te confrunți cu așa ceva. Deși lista de simptome este mai lungă, în general, durerea acută de dinți sau maxilare, durerea la mestecat, la cald sau rece, umflarea feței sau gingiilor, inflamațiile gingivale, mobilitatea acută a unui dinte, traumatismele sau luxațiile sunt probleme care nu trebuie ignorate și pentru care trebuie neapărat să vizităm un stomatolog.
Însă, unul dintre motivele pentru care nu ne facem la timp controalele regulate și intervențiile necesare este, pentru mulți oameni, pe lângă ritmul foarte agitat de viață, frica de stomatolog.
Da, din păcate, această frică ne poate împiedica realmente să avem o dantură și o viață sănătoasă și, din vina ei, foarte mulți oameni nu apelează la un medic dentist decât atunci când ”au cu adevărat nevoie”. Însă, deși această teamă este foarte comună, ea nu ne face bine. Mai mult, ar fi în avantajul nostru să o recunoaștem și să o confruntăm.
Așadar, cum am putea depăși teama de stomatolog?
1.Acceptare
Teama de dentist este normală și foarte obișnuită, nu e niciun motiv de jenă să admiți că și ție ți-e frică să mergi la stomatolog. Cu toate astea, nu ne face bine să lăsăm teama să ne oprească din a avea po dantură sănătoasă, fiindcă ea ne afectează sănătatea per total dar și modul în care socializăm. Evitarea controalelor stomatologice regulate poate duce la carii, abcese, dinți rupti sau lipsă și respirație urât mirositoare. Unele dintre aceste afecțiuni ar putea dăuna vieții tale sociale sau, mai rău, sănătății tale fizice, deoarece infecțiile pe care poate nu le-ai observat te-ar putea afecta.
2.Fă o listă
Acum că am clarificat că ești speriat și asta este OK, fă o listă specifică cu lucrurile de care te temi concret. În timp ce scrii, poți conștientiza care temeri sunt întemeiate și care nu. Dacă constați că de fapt cel care te sperie este dentistul tău, nu te jena să cauți altul. De asemenea, poți discuta aceste temeri cu doctorul tău și îi poți pune toate întrebările care te frământă.
3.Conștientizează
Să conștientizezi de unde vine frica este un mod bun de a o depăși. Ai avut vreo experiență deosebit de neplăcută vreodată la stomatolog? De asemnea, n-ar strica să realizeazi că tehnologia și medicina au avansat mult în ultimii ani și metodele barbare sunt demult istorie. De asmenea, majoritatea medicilor sunt prietenoși și concentrați pe pacient, ei îți pot explica procedurile și se pot opri ori de câte ori ai nevoie de o mică pauză atunci când totul devine prea…intens.
4.Alege dentistul potrivit
E foarte important să alegi un cabinet sau o clinică cu reputație foarte bună și care folosește cea mai nouă tehnologie, indiferent de unde ești. Acest aspect e deosebit de important pentru că poate face diferența între succes și dezastru, iar când miza e sănătatea ta, acest aspect trebuie tratat cu seriozitate. De aceea, ai voie să programezi consultații cu mai mulți medici sau la mai multe cabinete, până găsești pe cineva în care să ai încredere și care să-ți înțeleagă provocările și așteptările. Poți chiar demara treptat procedurile pentru a crea o relație cu medicul tău și a te asigura că totul decurge bine, nu e nevoie și nici indicat să faci procedurile mai grele de la început sau mai multe proceduri de-odată.
Dacă ești din Sibiu, ar trebui să iei în considerare clinica Total Dent. Cu o echipă de profesioniști cu studii de specialitate și peste 19 ani experiență în domeniu, aceasta oferă un mediu ambiant modern, relaxat și o gamă largă de servicii premium, potrivite pentru multe categorii de pacienți, de la cei cu probleme simple cum ar fi o carie sau o extracție până la implanturi dentare, tratamente de paradotologie, radiologie dentară sau urgențe stomatologice.
5.Privește partea pozitivă
Nu e plăcut să mergi la dentist dar amintește-ți de ce faci acest lucru și concetrează-te pe partea pozitivă. De exemplu, poți spune da, este neplăcut dar fac asta pentru sănătatea mea pe termen lung sau da, este neplăcut dar fac asta pentru a mă putea bucura de mai mult timp de calitate cu partenerul/prietenii/copiii.
Nu te grăbi să subestimezi puterea tehnicilor de relaxare, cum ar fi exercițiile de respirație sau meditația. De asemenea, poți să-ți distragi atenția în timpul procedurilor gândindu-te la altceva, concentrându-te pe muzica de la radio sau privind pur și simplul la televizorul pe care tot mai mulți medici îl au în cabinet – exact din acest motiv.
6.Sună un prieten
Dacă simți nevoia de suport moral sau chiar fizic, ia cu tine pe cineva. Partenerul, un prieten, un părinte – cineva trebuie să se arate disponibil să te însoțească la dentist, până la urmă, și tu ai face același lucru pentru ei.
7.Recompensează-te
Dacă ai terminat cu bine intervenția sau tratamentul, recompensează-te cu ceva pentru a păstra aspectul pozitiv. Ținând cont că vii de la dentist, nu ți-aș recomanda să te premiezi cu ceva dulce ci mai degrabă cu ceva ca un mic obiect, o carte, un tricou sau o vizită într-un loc unde voiai să mergi.
8.Mai bine previi
Desigur, cea mai bună cale de a evita teama de dentist ar fi prevenția și îngrijirea regulată a danturii. Mergi regulat la controale, respectă cu strictețe igiena zilnică a cavității bucale și renunță la obiceiurile care o pot îmbolnăvi, cum ar fi consumul excesiv de zahăr sau fumatul.
Sursă foto de copertă: Canva.com
Comments
I’m impressed, I must say. Actually rarely do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the problem is something that not enough individuals are talking intelligently about. I’m very completely happy that I stumbled across this in my seek for something referring to this.