Minimalism

Rezoluții minimaliste în 2024

Acum ceva ani, am ales să învăț despre curentul minimalist, să-l integrez în viața mea, în casa mea, în modul în care trăim. Și, dat fiind că suntem 2 adulți și doi copii într-un apartament de două camere, s-a dovedit o decizie mai mult decât binevenită. În general, casa noastră este destul de aerisită, am debarasat masiv în primii ani și declutttering-ul este ceva ce fac cu regularitate. Dar. În ultimii doi ani, nu mă pot lăuda că am avansat la capitolul minimalism ba chiar simt că am regresat mult.

Sigur, tranziția de la un copil la doi, e posibil să fi afectat acest proces sau eu una așa simt, cel puțin. La acest moment, situația e puțin copleșitoare deși donez sau vând constant lucrurile de care nu mai avem nevoie. Dar, cutiile de jucării sunt foarte multe acum și, deși am donat o plasă mare de ele de Crăciun pentru copiii din localitate, tot sunt…foarte multe. Ca să nu mai vorbesc despre lego, plastilină, carioci, creioane, cărți de colorat și povești – mai ales că acestea sunt consumabile pe care le înlocuiesc la o perioadă scurtă de timp.

Sursă foto: Canva.com

Un alt capitol la care simt că am regresat, este garderoba. Da, corpul mi s-a schimbat, am altă greutate acum și am folosit asta ca scuză pentru a înlocui o parte din haine dar și pentru a da multe comenzi online – poate mai multe decât aveam nevoie de fapt. Am multe haine dar experimentez iar sindromul lui ”n-am nimic de îmbrăcat”. Chiar la momentul la care vorbim, sunt pe punctul de a mai plasa încă o comandă și mă surprind scrollând frenetic pe diferite platforme după obiecte frumoase de vestimentație, deși mi-am cumpărat câteva articole în ultima lună.

Una peste alta, în materie de minimalism, nu pot spune nici că am avut un an grozav dar nici unul foarte rău. Nu am devenit hoarder, nu am dat faliment din cauza cumpărăturilor impulsive și nici nu pot spune că nu mai am loc în casă din cauza obiectelor în exces.

Cred că, din multe puncte de vedere, este o perioadă de tranziție. Sunt multe lucruri din diferite categorii (cărți, haine, obiecte pentru bebeluși) care așteaptă acum să plece din casa noastră și o vor face de îndată ce găsim un proprietar potrivit pentru fiecare dintre ele.

Poate că o lecție importantă pe care am învățat-o în 2023, este legată de debrasarea sustenabilă. Mai precis, de donații. În anii trecuți, am donat foarte multe lucruri unor persoane despre care eu am crezut că au nevoie de ele sau mi s-a spus că lucrurile mele ar fi de ajutor, am donat la Biserică și prin intermediul grupurilor de donații. Chiar și așa, din păcate, nu sunt sigură că acestea au ajuns la persoane care le-au folosit sau care aveau nevoie cu adevărat de ele.

De cele mai multe ori, nu am primit nici măcar un ”mulțumesc” înapoi, așa că am luat decizia de a înceta să mai trimit pachete ”în gol”. Adică fără să știu exact că sunt folosite sau apreciate. Am devenit mult mai selectivă și chiar am preferat să vând, la prețuri modice, obictele în stare bună fiindcă așa știu sigur că ajung la o persoană care le va folosi.

Sursă foto: Canva.com

Ca rezoluții minimaliste pentru 2024, cred că acestea ar putea fi rezumate în câteva puncte:

  • să debarasez sustenabil
  • să ajung la pace cu garderoba mea
  • să cheltui mai puțin pe cumpărături în exces
  • să scap de lucrurile pe care nu le mai folosim

Deși, cum am spus mai sus, nu sunt unde mi-aș dori la acest moment, sunt sigură că voi ajunge mai aproape în acest an. Tu ce rezoluții minimaliste ți-ai propus pentru noul an?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 9, 2024 at 7:39 am

I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently you update your site?



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rezoluții pentru 2024

January 2, 2024