din spania cu dragoste
Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: Din Spania, cu dragoste

Recomandarea mea de lectură de azi este romanul ”Din Spania, cu dragoste” scris de autoarea Elena Armas. Acesta este un chick-lit în adevăratul sens al cuvântului, unul așa cum nu am mai citit de mult, cu o eroină cam zăpăcită dar simaptică și bine făcută și un personaj principal ursuz, enigmatic, închis dar extrem de atrăgător, cu o latură preganantă de dominator, calități care mie mi s-au părut că-l fac să fie foarte asemănător cu colegii lui din ”Fifty shades of Gray” și ”365 de zile” (nu că aș fi eu mare fană ale producțiilor respective).

Una peste alta, povestea se petrece cam așa. Lina a venit din Spania la New York după o dezamăgire în iubire, produsă de fostul ei iubit și profesor, Daniel. Ea lucrează acum ca inginer și cariera merge destul de bine. Ceea ce o deranjează cel mai mult la locul de muncă este arogantul Aron Blackford, colegul nesuferit care o tachinează fără încetare.

Însă acum Lina, Catalina, trece printr-o criză existențială datorată nunții surorii sale, Isabel, al cărei viitor soț, Gonzalo, este nimeni altul decât fratele lui Daniel (da, fostul iubit) cărora el și Lina le-au făcut cunoștință, pe vremea când mai erau împreună.

Curpinsă de disperare, Lina se destăinuie prietenei sale de la muncă, Rose, cât de oribil va fi să meargă neînsoțită la acest eveniment și cum toată lumea o va căina că se apropie de 30 de ani și va rămâne fată bătrână din cauza dezamăgirii pe care Daniel, acum logodit, i-a produs-o cu doi ani în urmă.

Sursă foto: arhiva personală

Însă, tocmai atunci enervantul Blackford se nimerește prin zonă și aude toată văicăreala Linei și folosește momentul pentru a-i face o propunere greu de refuzat: să meargă în Spania la nunta surorii ei, cu el ca partener.

Lina mai degrabă și-ar tăia un braț dar perspectiva de a se duce singură la un astfel de eveniment este mult prea înspăimântătoare așa că este foarte tentată să accepte propunerea colegului său, pe care nu-l place prea mult la acest moment.

Un roman ușurel, plăcut de parcurs și, pe alocuri amuzat, care ne arată că oamenii nu sunt mereu așa cum par. Mi-au plăcut foarte mult descrierile și scenele din Spania, am putut auzi în spaniolă dialogurile pe care Lina le purta cu mama, sora și verișoara sa, băgăreața Charo și, per total, acestea dau un farmec aparte acțiunii.

Iar acum, la final, știți voi, mulțumesc pentru că m-ați urmărit până aici și aș vrea să vă întreb: voi ce mai citiți frumos în această perioadă?

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

March 19, 2024 at 9:56 am

Chiar daca nu sunt o mare fana a genului chick-lit, trebuie sa recunosc ca recomandarea ta pentru acest roman m-a intrigat. Cred ca este una dintre cele mai bune descrieri ale unei carti pe care am citit-o in ultima vreme. Povestea pare interesanta si plina de situatii amuzante, iar personajele sunt foarte bine construite. De asemenea, ma incanta faptul ca actioneaza in Spania, o tara care imi place foarte mult. Cu siguranta o sa adaug cartea ta la lista mea de lecturi. Felicitari pentru articolul foarte bine scris si voi fi cu ochii pe blogul tau pentru alte recomandari de top!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *