Minimalism

10 lucruri pe care le poți face azi pentru a fi mai minimalist (partea a 2a)

Săptămâna trecută povesteam despre cum putem deveni mai minimaliști chiar azi, făcând câțiva pași foarte mici dar siguri înainte pe acest drum, fără a ne demotiva și fără a ne încărca prea tare. Fiindcă, minimalismul este, până la urmă, despre a simplifica și a naviga mai ușor prin viață.

Joshua Becker m-a inspirat să scriu acest articol iar azi revin cu următoarele 5 lucruri pe care le putem face pentru a fi mai minimaliști, pentru că era prea mult de scris într-o singură postare. iată-le deci mai jos.

6.Închide notificările

Minimalismuul nu înseamnă doar mai putine posesiuni ci mai puțin în general. De pilă, mai puțini stresori. Cred că multă lume tresare când aude sunetul telefonului așa că nu ar fi mai bine să-l auzim mai rar? Nu toate notificările sunt importante, de fapt, majoritatea nu sunt. Închide-le de tot și răspunde doar când ești sunat sau lasă-le active doar pe cele importante.

Personal, în afară de aplicațiile pentru mesaje, restul aplicațiilor au notificările dezactivate. Nu mă interesează când sunt reduceri, nu vreau să știu cine ce a postat imediat. Acestea pot aștepta. Sunt în multe grupuri de Whatsapp și pe toate le am date pe notificări fără sunet. Nu e nimic urgent acolo și chiar dacă ar fi, primesc totuși notificarea dacă cineva îmi menționează numele. Nu regret aceste decizii, sunt chiar luate conștient și mă ajută să mă stresez mai puțin. În plus, apropiații mei știu că, dacă este ceva urgent, trebuie să sune – la telefon răspund mereu.

7.Poartă-ți ținuta preferată

La acest punct, am fost și nu am fost de acord cu Joshua Becker. Poate că el e ok cu a purta în fiecare zi blugi și tricou negru dar eu nu mă văd făcând asta. Dar e ok. Pentru că ideea lui era de fapt, poartă-ți ținuta preferată, bucură-te de ea și imaginează-ți cum ar fi dacă ai simți asta în fiecare zi.

Sursă foto: generat cu Bing AI

Cum ar fi să ai în dulap doar hainele preferate? Cum ar fi ca, orice ai alege din dulap dimineața, să fie ceva ce absolut adori? La asta se referă Joshua și cu asta, pot rezona.

8.Inventează un joc nou

Le cumpărăm copiilor (sau nouă) jucării când ne fapt ei au nevoie de mai puține jucării și, în cele mai multe dintre cazuri, de mai mult timp cu noi. Așa că, folosind jucăriile deja existente, creează un joc nou. Poate fi o vânătoare de comori sau orice altceva mai vrei tu. Ideea e, să ne concentrăm mai puțin pe lucruri și mai mult pe timp împreună.

Cred că asta se poate aplica nu doar la jucării sau în casele în care sunt copii ci și în alte domenii. De exemplu, poți încerca să organizezi cu partenerul o seară de gătit acasă folosind ce mai e deja în cămară și frigider. Cred că sunt și aplicații care te ajută să faci exact asta – așa că de ce nu?

9.Oprește televizorul cu o oră mai devreme

Câți dintre noi nu ne petrecem serile la televizor? Acesta e un îndemn de a limita acest timp, în favoarea timpului petrecut cu cei dragi. Încearcă și tu să stingi televizorul cu o oră mai devreme. Poate că partenerul are ceva să-ți spună, poate că poți folosiți timpul acesta pentru a citi o poveste copiilor sau poate poți pur și simplu să citești. Ceea ce mă duce cu gândul la punctul următor.

10.Fă ceva ce îți place

Alege o activitate și bucură-te de ea pe deplin. Poate fi sport, o plimbare, o carte, chiar o ieșire în oraș cu prietena cea mai bună. Timpul de calitate și bucuria sufletească sunt prioritare aici – așa că alege orice-ți face plăcere.

Sursă foto: generat cu Bing AI

Minimalismul înseamnă să-ți organizezi timpul și resursele astfel încât să ai suficient pentru ceea ce chiar contează. Așa că acesta e punctul în care culegem roadele. Ai notificările închise și nu ești stresat, folosești timpul altfel dedicat televizorului sau scrolat-ului în gol (câți nu facem asta fără să ăierdem noțiunea minutelor?), ai redus cumpărăturile care nu sunt necesare (vezi punctul 2 din articolul precedent) așa că ce te oprește să faci ceea ce-ți dorești?

Sursă foto de copertă: generat cu Bing AI

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *