Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: Am uitat să fim fericiți de Liane Moriarty

Dacă te-ai întâlni acum cu tine, persoana care erai cu 10 ani în urmă, ce ți-ai spune? Ți-ar plăcea cine ai devenit? Cum ai îmbătrânit? Ai fi mulțumit cu deciziile pe care le-ai luat? Ți-ar plăcea de tine?

Cu o astfel de situație incredibilă se confruntă Alice Love. Protagonista romanului ”Am uitat să fim fericiți” a scriitoarei australiene Liane Moriarty, s-a lovit la cap în timpul unei ore de gimnastică iar acum crede că este în 1998, căsătorită recent cu soțul ei Nick și însărcinată cu primul ei copil.

Dar lumea din jur nu este de acord cu versiunea ei și toți susțin sus și tare că anul este 2008, Alice are trei copii și este în divorț. Poți avea niște copii de care să nu-ți aduci mine? Cum poți să fii în divorț de bărbatul pe care îl iubești așa de mult și căruia vrei să-i povestești toate aceste întâmplări stranii? Și cine e această Gina despre care vorbesc toți?

În plus, mama ei s-a recăsătorit cu tatăl soțului ei, făcându-i pe ea și Nick…frați vitregi. Sau ceva asemănător. Dar nu este acesta motivul divorțului, desigur. Însă care să fie? Alice nu înțelege nimic din ce i se întâmplă sau din ceea ce i s-a întâmplat în ultimii 10 ani.

Sursă foto: arhiva personală

Odată cu Alice, punem și noi de-a lungul cărții, toate piesele de puzzle la loc până ce ea își va recupera memoria complet iar noi ne vom face un tablou al întregii povești. Un alt mod prin care aflăm tot ce se întâmplă este blogul bunicii Frannie, membră a unei comunități de pensionari din Melbourne, care descrie cu multă sinceritate și inocență tot ceea ce află, expunându-și familia într-un mod nu neapărat dorit de aceștia dar extrem de amuzant pentru noi, cititorii.

Am mai zis asta când am citit Marile minciuni nevinovate și Secretul soțului dar, ador cărțile scrise de Liane Moriarty. Stilul ei mă face efectiv să văd cu multe detalii în mintea mea toată acțiunea, real și palpabil aproape ca un film pe care-l pot opri de fiecare dată când închid volumul.

Cred că aceasta este preferata mea din tot ce am citit până acum (mai am un roman tot de această autoare dar cred că voi face o mică pauză de la ea pentru moment) pentru că este foarte bine scrisă și tratează probleme profunde, ca pierderile de tot felul, infertilitatea, problemele emoționale și mentale, căsnicia, separarea și experiența de părinte.

Aceasta a fost recenzia de azi și, la final, știți voi – mulțumesc. Tu ai citit până acum vreo carte de Liane Moriarty? Cum ți se pare stilul ei?

Sursă foto de copertă: canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *