Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: Fata din Brooklin

Raphael Barthelemy este un scriitor faimos și tată singur. El are o iubită metisă superbă, pe Anna, medic pediatru rezident. Theo, fiul său, o adoră pe doctoriță iar Raphael de asemenea. Cei doi iubiți se află în Italia, sărbătorindu-și logodna și nunta apropiată. Dar Raphael nu poate scăpa de sentimentul pregnant că iubita lui îi ascunde ceva. Așa că o tot presează până când aceasta, în sfârșit, mărturisește. Și ceea ce îi spune va schimba totul, definitiv.

În stare de șoc, scriitorul fuge iar când se întoarce, cuprins de remușcări, iubita lui a dispărut. Înnebunit, acesta apelează la Marc Caradec, prietenul lui cel mai bun și fost polițist alături de care pornește o investigație pe cont propriu, hotărând să nu anunțe autoritățile pentru că nu se știe ce ascunde Anna de fapt. Dacă acesta o fi numele ei adevărat.

În apartamentul său din Paris, Marc și Raphael găsesc 400.000 de mii de euro și câteva cărți de identitate ale Annei – toate false. Pentru că, desigur, pe ea nu a chemat-o niciodată așa.

Sursă foto: Canva

Fata din Brooklin a autorului francez Guillaume Musso este o poveste care întrece orice imaginație, cu personaje complexe și o intrigă atent construită – incredibilă și fragilă – ca un castel de cărți de joc. În aceast roman, nimic nu este ceea ce pare – răufăcătorii au propria versiune a poveștii iar eroii au și ei neajunsurile lor.

Împărțită între Paris și New York, acțiunea ne tot poartă înainte și înapoi între Franța și SUA, făcându-ne să trecem granița și oceanul de nenumărate ori, fără nicio dificultate sau opreliște.

Ceea ce este captivant cu adevărat, este modul în care autorul întoarce povestea pe toate părțile, oferindu-ne diferite perspective ale sale, din punctul de vedere al mai multor personaje. Iar la final, vom afla că tot ce-am crezut până atunci, n-a fost decât o simplă părere, nicidecum adevărul.

Sursă foto: Canva

Nu citesc de obicei thrillere ia accesta este chiar unul destul de violent, însă îmi place mult stilul acestui autor care este, desigur, modern, însă are ceva în scrierile sale care îmi amintește de marii clasici ai literaturii franceze.

Nu este nici primul roman al lui Guillaume Musso pe care îl citesc (mi-a plăcut la nebunie Central Park – un roman polițist veritabil) și cu siguranță nici ultimul, pentru că modul în care mă face să văd imaginile și să privesc personajele de la o distanță sigură – sunt absolut captivante.

Iar acum, la final, știți voi – mulțumesc că ați rămas cu mine până la final. Sunt curioasă dacă rezonați cu acet tip de roman sau dacă ați citit până acum ceva de acest autor. Lăsați-mi părerea voastră în comentarii, de abia aștept să aflu.

Sursă foto de copertă: arhiva personală

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *