Recomandare de lectură: Femeia de la fereastră – un thriller care-ți taie respirația
Anna Fox este psihiatru pediatric dar, un șoc imens suferit și stresul post-traumatic o împiedică acum să-și părăsească frumoasa locuință. Pasiunile sale sunt filmele vechi, fotografia, vinul Merlot și conversațiile cu ceilalți pacienți din grupul său de sprijin.
Anna vorbește uneori cu soțul ei Ed și fiica lor, Olivia, este vizitată săptămânal de kinetoterapeuta ei, Bina, și discută regulat cu medicul ei curant. În plus, Anna are un chiriaș în subsol (un chiriaș chipeș cu succes la doamne), pe nume David.
Dar Anna are un (încă) un secret. Îi place să-și spioneze vecinii, de la fereastră, prin intermediul aparatului său Nikon. Vecina de vis-a-vis, cea care arată ca o veche actriță de la Hollywood, are un amant, familia Takeda are un fiu adolescent bine-crescut iar noii vecini de la 207, de peste parc, par cam ciudați.
Într-o seară, vecina pe care o spiona, o doamnă tânără, brunetă cu piele albă, îi bate la ușă. Cele două râd, beau vin, joacă șah și își fac confidențe. Apoi, după plecarea ei, Anna vede ceva ce n-ar fi trebuit să vadă – tot prin obiectiv.
Poliția vine, vecinii depun mărturie iar Anna e catalogată drept nebună și nimeni nu crede ceea ce spune ea. Colac peste pupăză, femeia respectivă a dispărut fără urmă și toată lumea îi spune că ea nici nu a existat.
”Femeia de la fereastră” este un thriller cu excepțional, care te ține cu răsuflarea tăiată de la început până la final și în care niciun personaj nu este cu adevărat ceea ce pare a fi – nici măcar protagonista. E genul de carte pe care o citești noaptea, când toată lumea doarme, pentru că trebuie efectiv să afli ce s-a întâmplat acolo.
Mi-a plăcut mult această carte, mi-a plăcut personajul Annei și faptul că ea nu e nici pe departe perfectă. Cum ar mai putea fi având în vedere tot ce i s-a întâmplat?
Referințele la filme vechi, pe care le-am văzut și ea, cum ar fi Lumina de gaz, la actrițele vechiului Hollywood, ca Jane Russel, modul în care personajul ei este construit ca al unei femei extrem de inteligente și cultivate – toate acestea au făcut cu adevărat deliciul lecturii.
Recomand mult această carte, e de departe una dintre cele mai bune citite în ultima vreme, mai cu seamă că nu prea citesc thrillere dar, dacă ar fi să aleg doar una, cred că asta ar fi.
Iar acum, la final, știi tu – hai merci că ai rămas. Tu ce mai citești în această perioadă?
Sursă foto de copertă: Canva.com