Super Blog

Manifest pentru un vis: Frisomat ne ajută să scriem povestea ”La noi la vie”

Când am început afacerea nu știam exact la ce ne-am băgat. Nu știam toate provocările pe care le vom întâmpina și de câte ori ne vom trezi în câte un impas. Ca să fiu foarte sinceră, nici nu știam prea clar că este chiar o afacere, nu știam tot ce presupune dar făcea parte din viața noastră și nu ne închipuiam cum ar fi fost altfel.

Anii au trecut pe nesimțite iar lucrurile s-au aranjat parcă de la sine, într-un firesc pe care nu l-am contestat. Când am moștenit podgoria, acum mai bine de douăzeci de ani, eu și surorile mele nu ne-am gândit că ne va fi greu. Știam de la părinți ce aveam de făcut, doar trăiesem o viață acolo, pe dealurile însorite ale Prahovei, și aveam toate trei multe idei noi și creative.

Dar…unde sunt multe femei și multe idei, lucrurile se pot…complica. Fiecare mai voia ceva pe lângă vie. Sora mai mare visa la o cramă mai mare, mai frumoasă, turistică și vizitabilă. Cea mijlocie voia manej și centru de echitație ba și alte animăluțe pe lângă. Eu, mezina, voiam un hotel micuț și cochet, cu piscină și loc de joacă. Ce să mai, deja vedeam cu ochii minții transformarea domeniului într-un complex turistic care să ofere o experiență completă.

Cum să vă spun, puse pe tablă, proiectele noastre ne speriau de-a dreptul. Erau mari, ambițioase, de sine stătătoare și…păreau imposibil de realizat. Voiam să transformăm podgoria La noi la vie într-un complex turistic în toată regula, cu vie, cramă, cazare și opțiuni de distracție pentru toată familia.

Sursă foto: Pexels.com, colaj editat cu Canva

Dar…când îți dorești mult ceva, până la urmă nu are cum să nu se împlinească. Nu peste noapte și nu fără muncă însă, încet dar sigur, construind an după an, până la urmă toate am obținut ceea ce am vrut. Sau pe aproape.

Încă de la început ne-am dat seama că vrem să construim, vrem să ne extindem dar vrem mai mult decât orice să facem acest lucru într-un mod sustenabil, ecologic și verde – cu respect pentru viitorul nostru și pentru cel al copiilor noștri.

Și cum nu puteam face toate astea singure, ne-am căutat un partener care să ne împărtășească valorile. Nu a fost chiar ușor pentru că am fost mai exigente decât în alegerea unui partner de viață dar până la urmă l-am găsit pe The one în ”persoana” companiei Frisomat.

Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales Frisomat ca partner, pentru că procesul lor de fabricație este durabil. 50% din energia consumată de aceștia provine de la panouri solare, folosesc mai puțin oțel, transportă inteligent și reduc deșeurile la minimum. Iar oțelul lor este 100% reciclabil!

Compania Frisomat şi-a început activitatea în 1978 în Belgia. De la începuturi, de acum 40 de ani, am construit 35.000 de hale metalice în toată lumea, cu filiale în 14 țări și facilități de producție în Belgia, Rusia și Brazilia.

Frisomat proiectează, dezvoltă, produce şi construieşte hale metalice prefabricate din oţel laminat la rece optimizate pentru dimensiuni strandarde din Seria GO, care au numeroase avantaje. De asemenea, Frisomat proiectează, produce și montează hale 100% personalizate din Seria PRO, Frisomat oferă soluții pentru destinații multiple de la depozite, la hale de producție, birouri, chiar și săli de sport. Frisomat este o companie care se concentrează şi, deopotrivă, se focusează tot timpul pe inovaţie. Halele noastre construite din oţel galvanizat, după un sistem patentat Frisomat, au adus recunoaştere în timp şi apreciere din partea clienţilor, la nivel national și mondial


Frisomat a finalizat peste 35.000 de construcţii metalice până în prezent, răspândite în mai mult de 100 de ţări, pe 4 continente, fiind un lider global în construcţia halelor metalice. Frisomat România a luat naștere în 1996. Pe lângă sediul central din Piatra Neamț, au birouri în Otopeni și Cluj Napoca, acoperind toată țara, construind peste 900.000 de mp în toată țara.

Frisomat România este unul dintre cei mai importanți jucători din piața de hale metalice din oțel galvanizat. Datorită standardelor de producție și a sistemului de montaj efectuat cu echipe proprii experiementate, halele metalice Frisomat au un timp de constructie medie de 3-5 săptămâni. 

Primul nostru proiect de hală metalică realizat cu Frisomat a fost ceea ce ne durea cel mai tare: o nouă cramă. Aveam nevoie de o clădire nouă, modernă, aliniată la standardele actuală. Deși ne era teamă că nu vom fi gata cu construcția pentru producția din toamnă, totul a fost gata exact la timp, în mai puțin de 12 săptămâni.

Ca să vă spun sincer, eu am spus acum Cramă dar de fapt am construit trei noi clădiri! Atât de ușor a fost, că nici nu am sesizat! Una dintre ele este într-adevăr crama iar celelalte servesc drept depozit pentru sticle și ambalare dar avem și un garaj pentru utilajele de recoltat.

Acum avem îndeajuns spațiu pentru echipamentele de ultimă oră și, în acest mod, putem produce în continuare vinul de calitate pentru care suntem cunoscuți iar turiștii ne pot trece pragul pentru vizite, degustări sau pentru a participa la evenimentele pe care le organizăm aici.

Sursă foto: Frisomat și Pexels.com. Colaj editat cu Canva

Odată această problemă stringentă rezolvată și producția de vin optimizată datorită noilor spații, a venit rândul visului meu. Ce e drept, încă nu ne-am permis să ne deschidem un hotel (și la drept vorbind nici nu știu dacă se potrivește în peisajul podgoriei) dar am putut să construim o pensiune cochetă cu 20 de camere, cu un restaurant șic la parter și care reprezintă o oază de liniște și relaxare.

Și pentru că suntem toate mame, iar una dintre noi chiar este bunică, știm cât de important este pentru familiile cu copii ca acestora să nu ne lipsească nimic și să se poate bucura de vacanță fără să se plictisească.

De aceea, mi-am dorit ca domeniul nostru să aibă un loc de joacă pentru copiii vizitatorilor dar și pentru copiii noștri, pentru că știm cât de important este ca cei mici să aibă un loc sigur și frumos în care să își consume energia, să socializeze și să își facă noi prieteni.

Deși aveam deja un loc de joacă exterior, amenajat cu leagăne și aparatură de escaladă, ne-am dorit ca distracția să nu se oprească niciodată, nici chiar când plouă sau este noroi. Așa că am apelat din nou la Frisomat pentru a construi un loc de joacă unde distracția, veselia și râsetele să nu se oprească niciodată.

Sursă foto: Frisomat și Pexels.com, colaj realizat cu Canva

Am avut până acum două colaborări de succes cu Frisomat și suntem unul dintre sutele de clienți care îi recomandă cu toată căldura pentru proiecte bine realizate, la standarde moderne și într-un mod sustenabil.

Frisomat pune accent pe eficiență, seriozitate, consultanță şi un raport avantajos calitate-preţ în construcţia de hale industriale. Consultanţii Frisomat sunt alături de dvs în toate etapele proiectului, de la alegerea halei, ofertare, proiectarea și producţia materialelor de construcţie până la livrare şi montaj. Astfel, aceștia oferă o hală industrială la cheie, montată rapid, cu echipe proprii Frisomat.

Preţul pentru o hală metalică Frisomat este intotdeauna unul corect şi reflectă realitatea calităţii oferite de companie dar şi cerinţele noastre exigente legate de proiect. Frisomat oferă expertiză specifică în domeniu, creând o soluție care se adaptează perfect cerințelor noastre.
Fiind o afacere de familie, la fel ca a noastră, aceștia pun accentul pe relaţiile de lungă durată, ceea ce îi face un partener de încredere.

Sora mijlocie a avut mai mult de așteptat pentru ca visul ei să se împlinească dar iată: anul viitor dorința ei se va împlini, în sfârșit. Pentru că producția de vin de anul acesta ne-a depășit așteptările iar turiștii ne-au călcat pragul mai mult ca niciodată (suntem rezervați complet până la finalul anului, vă puteți închipui?!), avem acum suficiente fonduri acum pentru a planifica construirea unui centru de echitație.

Așa că, vedeți voi, când îți dorești ceva foarte mult și ești dispus să muncești pentru el și să i te dedici, nu are cum să nu se întâmple pentru tine.

Vom avea acolo căluți frumoși și prietenoși pentru adulți și copii mai mari și ponei drăgălași pentru copilași, personal dedicat și un instructor profesionist care va ghida toată aventura. Iar partenerul nostru pentru această nouă investiție va fi, desigur, tot Frisomat.

Cât despre mine, eu sunt foarte fericită de felul în care merge afacerea noastră dar și viețile noastre în general. Consider că am reușit să ne îndeplinim visul așa cum ne-am dorit și continuăm să ne scriem povestea. Și, desigur, vă aștept, pe toți, cu drag, cât mai curând La noi la vie!

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Casa minimalistă

November 2, 2021