Super Blog

Descoperă oaza ta de sănătate aproape de casă -Terra Salin

– Mai avem mult? ne întreabă Bubu nerăbdătoare din scăunelul ei de mașină din spate, deși nu am plecat de acasă decât de vreo 3 minute. Are părul prins în codițe și este fericită căci abia așteaptă să se bucure de ziua de relaxare pe care i-am pregătit-o la salina artificială și de activitățile distractive pe care la va încerca acolo.

A mai fost aici de multe ori, pentru că, în urmă cu ceva timp, am decis să urmăm toată familia o cură completă de 10 ședințe consecutive (sunt recomandate 10-15 ședințe consecutive pentru adulți și 10 ședințe consecutive pentru copii) pentru a ne recăpăta sănătatea căilor respiratorii și a ne întări imunitatea.

În prezent, facem în continuare ședințe săptămânale de întreținere, așa că ea știe cam la ce să se aștepte și este tare încântată pentru că data trecută s-a simțit extraordinar în salină, s-a distrat și, lucrul de care noi suntem tare fericiți, a avut parte de o doză zdravănă de sănătate și imunitate cu ajutorul haloterapiei.

– Nu mai avem mult, în 15 minute vom fi acolo, imediat ajungem! o liniștesc eu, fericită că de data asta nu avem de făcut un drum lung, de câteva ore, în care să ascultăm această întrebare de zeci și zeci de ori.

Adevărul este că, pe lângă multele avantaje pe care le oferă Terra Salin, pe lângă faptul că ne scapă de toate problemele respiratorii, unul dintre cele mai importante este acela că este extrem de aproape de noi ca localizare, chiar în București, în sectorul 4, pe strada Gramont numărul 38.

Practic, este situată fix în centrul Bucureștiului, la 5 minute de Parcul Carol și 10 minute de Piața Unirii. Salina urbană Terra Salin este un spațiu ce îmbină terapia respiratorie cu evenimentele culturale și de divertisment, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Vă întrebați cum am ajuns la Haloterapie?

Am fost îngrijorați cu privire la afecțiunile respiratorii care sunt tot mai frecvente, din cauza poluării, a smogului, a bolilor aeriene, polenului și toxinelor – ne confruntăm practic cu o epidemie de astfel de afecțiuni.

În special de când se instalează vremea rece și se redeschid instituțiile de învățământ, copiii sunt foarte expuși acestui tip de afecțiuni care îi face să tușească, să respire cu dificultate și să nu se poată odihni.

Haloterapia reprezinta terapia cu aerosoli salini uscați și se realizază cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. În timpul sesiunii, acesta dispersează microparticule uscate de aerosoli în camera de sare, garantând eficacitatea terapeutică.

Pe măsură ce noi ne relaxăm fără griji în camera de sare, microparticulele sunt inhalate și pătrund în adâncul plămânilor, bronhii, bronșiole și alveole.

Haloterapia este o formă de medicină alternativă care dovedește, prin multitudinea de studii clinice, proprietățile benefice ale sării pentru a trata în mod natural diverse patologii iar cele 45 de minute petrecute la Terra Salin echivalează cu 4-5 ore petrecute într-o salină naturală.

Sursă foto: Terra Salin

În plus, studiile menţionează că, după efectuarea curei şi a şedinţelor de întreţinere săptămânale, patologiile care apar ulterior au o durată de 5 ori mai scurtă şi nu se mai complica la fel de mult. Efectele după o şedinţă de haloterapie activă durează 24 ore iar după o cură, cu frecvenţa zilnică, durează 2-3 luni, spun studiile.

Cum vă spuneam și mai sus, am optat pentru o cură completă (durează minimum 10 ședințe consecutive, durata unei ședințe este de 30-45 minute pentru copii și 45 minute pentru adulți) și pentru noi s-a dovedit a fi soluția salvatoare care ne-a întărit nouă (și în special copilului nostru) imunitatea și ne-a scăpat de chinul afecțiunilor respiratorii frecvente.

În prezent, fetița noastră beneficiază de o şedinţă săptămânală de întreţinere a efectului antiinflamator, pentru a curăţa mucoasele de eventualii agenţi patogeni – iar lucrul acesta ne ajută să dormim liniștiți știind că este sănătoase. De asemenea, rezervăm întotdeauna de urgență o ședinţă la salina noastră preferată, atunci când apar primele simptome de exemplu nas înfundat și tuse.

De ce am ales noi Terra Salin?

Pe lângă faptul că este accesibilă fiind în orașul nostru, știm mereu că suntem în siguranță. Este deschisă în colaborare cu un medic specialist, care garantează pentru acest stabiliment, iar salina este dotată cu cel mai performant sistem de ventilație din țară. După fiecare ședință aerul din cameră este evacuat și se introduce aer proaspăt din exterior. De asemenea, temperatura și umiditatea sunt controlate pentru a menține concentrația uniformă în camere și pentru a se asigura mediul propice terapiei.

Salina urbană Terra Salin oferă posibilitatea de a efectua ședințele de haloterapie în două camere distincte, una destinată grupurilor cu copii, iar cealaltă intimității în familie. Fiecare este dotată cu un aparat propriu de producere a microparticulelor de sare. Aparatul se numește halogenerator și macină sarea introdusă în două dimensiuni. Una de 10 microni care cade pe suprafețe și una de 1-5 microni care pătrunde în căile respiratorii, foarte adânc, până în bronhiolele terminale și în alveolele pulmonare. Practic se respiră un aer puternic salinizat și o ședință de 45 de minute echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de mare adâncime, o cură de tratament prevenind  o formă gravă a unei viroze și întărind sistemul imunitar.

Cele două camere împreună cu spațiul comun al salinei răspund celor mai exigente cerințe sanitare. Triajul se face telefonic , iar în funcție de răspunsul clienților noștri sunt repartizați la ședințe individuale în camera de relaxare sau în camera pentru mic și mare.

Sursă foto: Terra Salin

Evenimente în salină

Poate ceea ce mă încântă cel mai mult la această salină artificială, sunt evenimentele extrem de variate pe care le organizează atât pentru copii cât și pentru adulți. Atelierele se desfășoară în cadrul unor ședințe de haloterapie la Terra Salin unde vă așteaptă 3.5 tone de sare de mare și un echipament medical ce pulverizează aerosoli salini uscați, folosind sare de la Tg. Ocna.

Teatru pentru copii, atelier de origami, odiseea muzicală sau atelier de știință – mereu este ceva care trebuie să ți se pară atrăgător. Fetița noastră a participat la evenimentul Grădinița vine la Salină, un program special pentru grupuri de minimum 10 copii, și a fost extrem de încântată. S-a distrat, și-a făcut prieteni în timp ce a inhalat microparticule de sare care i-au curățat căile respiratorii și i-au întărit imunitatea – ca bonus. Cât despre mine, eu ador ședințele de Joy Yoga în salină și este opțiunea mea preferată pentru relaxare și terapie. Deși momentan, evenimentele sunt anulate din cauza condițiilor actuale, abia aștept momentul în care acestea vor fi reluate.

Tu cum îți iei porția de sănătate și relaxare fără a pleca departe de casă?

Sursă foto de copertă: Terra Salin

Acest articol a fost scris în cadrul competiției de toamnă Super-Blog 2021.

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *