Advertoriale

Optimizare SEO

Dacă în urmă cu mulți ani, un site web părea ceva ce puțini au și la care tot atât de puțini se pricep, astăzi lucrurile nu mai stau la fel. Aproape orice poate crea și avea un site, indiferent pentru ce-l folosește. Fie că este un magazin online destinat comericalizării diverselor produse și servicii, fie că este un site de prezentare sau un blog (exact ca acesta!), un site web a devenit ceva de comun și accesibil.

În acest context și în marea aceasta de site-uri web, evident că apare întrebarea, cum să facem ca al nostru să fie văzut și, mai ales, vizibil pentru clienții sau publicul targhetați de noi? La această întrebare, există un singur răspuns corect: prin optimizare SEO. Dar ce să fie acest SEO oare? E bun, nu e bun, cine trebuie să-l facă?

Sursă foto: Canva.com

SEO este prescurtarea de la expresia din limba engleză Search Engine Optimization, care se traduce prin: optimizare pentru motoarele de căutare. Optimizarea pentru motoarele de cautare este considerată cea mai eficientă modalitate de promovare pe termen lung și reprezintă totalitatea procedurilor prin care un website avansează în motoarele de căutare. Tehnicile SEO ajuta la creșterea traficului organic tocmai pentru a obține mai mulți clienți.

Adică, optimizând site-ul web pentru motoarele de căutare, îl faci mai vizibil, pentru că va apărea în căutările relevante, traficul va crește dar și numărul viitorilor clienți. Sunt multe metode de a face acest lucru, care nu este tocmai simplu, și vom încerca să vedem care sunt câteva dintre ele, pe scurt, mai departe în acest articol.

1.Cuvinte cheie puternice

Primul sfat se referă, desigur, la cuvintele cheie pe care le folosești pentru site-ul tău. Deși pare un pas simplu, el e foarte important. Cuvintele cheie trebuie să fie puternice, adică relevante. La ce se referă acestea? La cuvintele pe care oamenii le introduc în motoarele de căutare pentru a găsi ceea ce caută ei, o informație, un serviciu, un produs etc.

Deoarece cuvintele cheie indică utilitate și relevanță, motoarele de căutare precum Google, acordă un clasament mai ridicat site-urilor web care au un conținut bogat de cuvinte cheie. Începeți prin a alege cuvinte cheie/expresii principale care vă reflectă afacerea, serviciile, concentrarea asupra conținutului și locația.

Sursă foto: Canva.com

De exemplu, dacă vindeți flori, câteva cuvinte cheie/expresii bune ar putea fi: „flori online”, „de unde cumpăr flori online” și „livrare de flori proaspete în București.”

Pentru a găsi alte cuvinte cheie puternice, încercați : Caută produse/teme similare. Apoi, căutați expresii comune în numele produselor, descrieri etc. Verificarea forumurilor online conexe. Citiți titlurile postărilor și discuțiile populare pentru a găsi subiecte de interes.

2. Încorporează cuvintele cheie în mod natural

Evitați să „încărcați” fiecare pagină cu cât mai multe cuvinte cheie posibil. La sfârșitul zilei, lizibilitatea este mai importantă decât vizitele de pagină – oamenii nu vor rămâne pe site-ul tău dacă nu cred că conținutul este valoros. Introduceți cuvintele cheie cele mai puternice și relevante de câteva ori aproape de începutul paginii. Folosiți-le cu moderație oriunde altundeva pe pagină care pare relevant. Rețineți: cuvintele cheie sunt cele mai eficiente atunci când le puneți în titluri, anteturi și adrese URL.

De asemenea, când sunt folosite într-un text, ar trebui încorporate într-un mod cât mai natural posibil, pentru a nu deranja cititorul, astfel să nu pară că au fost ”trântite” acolo doar pentru scopuri de SEO. Puteți folosi diactrice iar acordul este chiar indicat, însă cel mai bine este să găsiți o cale prin care expresia respectivă să apară în mod firesc în text.

3. O imagine valorează cât o mie de cuvinte

Vechea zicală se aplică chiar și când e vorba de SEO. Imaginile și videoclipurile fac conținutul dinamic și atractiv. Acest lucru este valabil pentru toate dispozitivele, dar mai ales pentru utilizatorii de telefonie mobilă. Dacă site-ul dvs. conține în prezent blocuri mari de text și foarte puține imagini pe fiecare pagină, luați în considerare simplificarea textului și împrăștierea unor imagini de înaltă calitate și/sau conținut video relevant.

Sursă foto: Canva.com

Câteva lucruri de reținut: majoritatea browserelor acceptă formatele de imagine JPEG, GIF, PNG, BMP și WebP. Utilizați etichete de imagine HTML precum <img> sau <picture> pentru a încorpora imagini într-o pagină. Dați fiecărei imagini o etichetă alternativă scurtă și un nume specific. Evitați numele generice de imagini precum Picture1.png, Picture2.png etc.

4. Conținut, conținut, conținut

Evident, pentru orice website, conținutul este cel mai important, este ceea ce ai de transmis și ceea ce orferi, deopotrivă. Conținutul trebuie să fie bine scris și să aibă un suflu proaspăt. Acest lucru va face publicul să revină. De asemenea, încurajează motoarele de căutare să vă viziteze site-ul mai des. Dacă adăugați în mod constant cuvinte cheie și conținut noi, veți apărea mereu în rezultate de căutare noi și diferite.

Încercați să adăugați conținut nou cel puțin o dată pe săptămână. Puteți adăuga un nou produs/serviciu, o mărturie de client, imagini/videoclipuri actualizate etc. Verificați cu atenție conținutul text de pe fiecare pagină – asigurați-vă că este ușor de citit, organizat și fără erori. Asigurați-vă că eliminați conținutul vechi de îndată ce își pierde relevanța.

Adăugarea unei secțiuni de blog pe site-ul dvs. este o modalitate excelentă de a include conținut mai captivant. Puteți scrie singuri articole, puteți schimba sarcinile cu diverși membri ai personalului dvs. și/sau puteți cere bloggerilor invitați să contribuie.

4. Adaugă link-uri relevante

Folosiți un text de link puternic și urmăriți să utilizați în mare parte link-uri interne. Textul linkului este textul vizibil din interiorul unui link pe care utilizatorii dau clic. Textul link-ului puternic este specific – arată clar unde va duce fiecare link utilizatorul înainte ca acesta să facă clic pe el. Cu cât textul linkului este mai bun, cu atât motoarele de căutare vă pot „explora” cu crawlere site-ul și pot găsi informații relevante pentru a le afișa în rezultatele căutării.

Evitați textul de ancorare generic, cum ar fi „pagină, „articol” sau „dați clic aici”. Pentru a menține oamenii pe site-ul dvs., concentrați-vă mai ales pe utilizarea link-urilor interne (linkuri care conduc utilizatorii către alte pagini de pe site-ul dvs.). Încercați să evitați conectarea către alte site-uri web, cu excepția cazului în care beneficiază cu adevărat publicul iar dacă faceți link, trimiteți numai către surse autorizate.

Sursă foto: Canva.com

Am trecut în revistă primii pași privind optimizarea pentru motoarele de căutare dar, evident, este mult de lucru și sunt multe de spus privind acest subiect. De aceea, am să las aici un link către un articol despre 15 modalități de a face SEO

Desigur, atunci când vorbim despre SEO, subiectul este complex, stufos și reprezintă o specializare pentru numeroși experți care au învățat să facă exact acest lucru și îi pot învăța la rândul lor și pe alții acum. Beneficiile unui serviciu de optimizare SEO sunt multiple, amintesc doar câteva cum ar fi:

  • Pozitionarea în primele rezultate din motoarele de căutare
  • Promovare pe sute de publicații online, care îți vor trimite clienți
  • Un brand credibil, deoarece oamenii au încredere în rezultatele din Google
  • Rezultatele pot fi măsurate și corelate cu creșterea vânzărilor
  • SEO îmbunătățește experiența utilizatorilor
  • Crește vizibilitatea brand-ului și ajungi în fața site-urilor concurente.

De aceea, dacă dorești creșterea vizibilității site-ului și, implicit a brandului tău, recomand colaborarea cu specialiștii de la Target Web SEO Agency

Aceștia sunt specialiști în SEO, native content marketing și branding online, poziționare în Google si îți pot transforma compania într-una de top pe nișa ta, las mai jos datele lor de contact în caz că ești interesat:

Nume: Target Web – Agentie SEO
Adresa: Strada 1 Mai 308, Petrești 515850, Jud Alba
Nr telefon: 0745636576

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Comments

January 16, 2024 at 10:24 am

Can you write more about it? Your articles are always helpful to me. Thank you!



January 17, 2024 at 5:34 pm

May I simply say what a relief to find somebody who really understands what thеy’re
talking about online. You certɑinly know how to bring a problem
to ligһt and make it important. More people have to read this and understand thiѕ side of thе story.
I was surprised you are not more poⲣular since you definitely possess the gift.



February 17, 2024 at 4:10 pm

Thank you for sharing this article with me. It helped me a lot and I love it.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *