Travel

City-break de weekend în Ruse, Bulgaria

Prima zăpadă, pentru noi, ne-a găsit weekendul trecut în orașul bulgăresc de la granița cu țara noastră, Ruse, și am fost uimiți ca niște copii când ne-am trezit și am văzut un strat destul de serios de omăt, după ce, cu o seară înainte, ploaia rece transformată ulterior în lapoviță, păreau să prevestească ceva. Din păcate, la București și în împrejurimi, a fost mult mai puțină zăpadă, care s-a topit până după-amiaza, când ne-am întors și noi acasă.

Sursă foto: arhiva personală, colaj creat cu Canva

A fost prima noastră vizită în acest mic oraș și totul, hotelul, centrul foarte cochet, restaurantul, mâncarea, amabilitatea oamenilor – totul ne-a depășit așteptările. Plănuiesm acest mic city-break deja de o vreme, pentru u eveniment care, din păcate, s-a anulat. Dar chiar și așa, am decis să păstrăm rezervările pe care le făcusem la un hotel de 4 stele și să ne bucurăm de un weekend relaxant.

Din fericire, totul a fost așa cum am sperat și chiar mai bine. Durata limitată a excursiei nu ne-a lăsat să ne plitcisim, ba chiar am promis să ne întoarcem pentru a repeta experiența și a bifa câteva obiective, pe care acum nu am reușim să le cunoaștem, pentru că nici timpul dar nici vremea nu prea ne-au permis.

Sursă foto: arhiva personală, colaj creat cu Canva

În primul rând, hotelul a fost peste așteptări, atât ca și curățenie, cât și prin camerele spațioase, micul dejun foarte bogat inclus la fel ca și accesul la piscină și sala de fitness (se numește Cosmopolitan Wellness and Spa – îl găsiți pe Booking). Contra cost, acesta oferă și numeroase tipuri de masaje și acces la saună, în plus are un restaurant foarte cochet și este situat exact în centru.

Din păcate, la sala de fitness nu am ajuns de data asta (v-am zis că vreau să mai vin!) dar piscina a fost un beneficiu foarte apreciat. Aceasta era foarte curată și întreținută, clorinată îndeajuns și chiar adâncă, au fost multe locuri în ea în care nu ajungeam cu picioarele și în cel mai bun caz am stat pe vârfuri, asta deși am peste 1.70m înălțime și asta nu prea mi se întâmplă în general când merg la piscină.

De asemenea, camera era foarte spațioasă și curățenia ireproșabilă iar data viitoare în mod sigur aș rezerva o cameră dublă și nu una cu două paturi ca acum.

Orașul, din nou, a fost o surpriză plăcută pentru noi, mai exact centrul orașului. Acesta este frumos amenajat și seamnă cu centrele pietonale din alte orașe din țara noastră și din Europa, știți voi, cu străduțele acelea în stil specific, mărginite de clădiri istorice, cu terase și magazine frumoase, de-o parte și de alta a drumului.

Sursă foto: arhiva personală, colaj creat cu Canva

Imediat după sosire, am urmat recomandarea unor prieteni localnici și ne-am dus la restaurantul Chiflika, un local cu specific tradițional bulgăresc, unde ce s-a întâmplat nu poate fi descris în cuvinte. Mâncarea bună și variată ne-a făcut să comandăm prea multă (evident) dar totul a fost extrem de gustos și fiecare îmbucătură, o surpriză și o încântare. Meniul este și în românește iar domnul care ne-a servit, vorbea de asemenea o română foarte bună.

Din păcate, nu am poze cu mâncarea pentru că…ne-am repezit în ea și am uitat să-i fac fotografii, însă o să pun de pe site și o să vă zic și vouă ce m-a impresionat: pâinea de casă cu brânză este genială (serios! oricât ați crede că e suficientă…mai luați o porție că n-o să ajungă!), la fel și salata cu brânză prăjită, roșii și busuioc (la aperitiv) și sabia țarului – o frigăruie imensă cu pui, porc, legume și cârnați, care satură lejer 3 persoane minimum, flambată cu măiestrie și…coniac. Cartofii prăjiți cu brânză au fost din belșug, la fel și berea locală Zagorka.

Desigur, acesta este un restaurant rustic, să-i zicem, cu multă experiență iar meniul este foarte vast, dacă nu vă plac alegerile mele, e aproape imposibil să nu găsiți acolo ceva să vă placă. Din păcate, la desert nu am mai ajuns

Sursă foto: chiflika.eu, colaj creat cu Canva

Centrul orașului este plin de restaurante, cafenele și, vara, probabil de terase primitoare pe care sunt curioasă să le încerc, în viitorul nu foarte îndepărtat. Chiar am fost într-o astfel de cafenea foarte cochetă (din păcate nu știu cum se numea) și varietatea de băuturi calde și reci, cafele și cocktailuri, era foarte mare și deosebită. Prietena mea și-a comandat o cafea foarte aromată alături de care a primit un răvaș cu un mesaj norocos și înțeleg că asta este ceva absolut normal în zonă.

În oraș deja se făceau pregătiri pentru sărbători și un mic târg de Ccăciun, în apropierea parcului din localitate care, sunt sigură, arată foarte frumos vara și primăvara.

Sursă foto: arhiva personală

Una peste alta, ne-a plăcut mult toată (mini)experiența în Ruse și credem că, doar la o oră de mers cu mașina, merită să mai venim cel puțin încă o dată.

Iar acum, la final, mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și, aș vrea să te întreb, tu ai vizitat vreun loc de curând care să-ți depășit așteptările? Lasă-mi răspunsul tău în comentarii, sunt tate curioasă.

Sursă foto de copertă: arhiva personală, editat cu Canva

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *