britney spears femeia din mine
Cartile lui Ralu

Recomandare de lectură: Britney Spears, Femeia din mine

Recomandarea de lectură de astăzi este auto-biografia lui Britney Spears: Femeia din mine, o carte necenzurată și extrem de sinceră despre viața prințesei pop. Poate că nu aș fi ales această lectură dacă nu ar fi fost provocarea Dianei de a citi în luna martie o carte din topul Goodreads pe 2023, însă mă bucur că am făcut-o fiindcă eu cred că a meritat și, mai ales, cred că este o poveste care trebuia spusă lumii întregi.

Britney își deapănă istoria relativ cronologic (uneori mai merge înainte și înapoi prin timp, în funcție de context) și începe cu anii copilăriei sale. Ea vorbește în primele capitole despre abuzurile pe care ea, fratele și mama ei le-au suferit, despre tatăl lor care a fost de asemenea abuzat de bunicul ei, June, despre bunica paternă care a fost o adevărată inspirație și un model dar și despre moștenirea și educația ei ca fată din Sud. Cartea începe cu o Britney foarte mică, visătoare, care se furișa în curtea vecinilor ce aveau piscină și, întinsă pe pietrele calde, făurea cu ochii deschiși și cu ajutorul imaginației, un viitor mai ușor, fără lipsuri și fără violențe.

Pasionată de muzică și dans, a participat inițial la unele concursuri locale, pe care le-a câștigat. Părinții ei și-au dat seama că este talentată și au continuat să o înscrie și să investească în formarea ei. Mama ei a fost cea care a susținut-o cel mai mult, cea care s-a mutat cu ea oriunde a fost nevoie pentru a reuși, inclusiv la New York. La 8 ani, Britney Spears a fost acceptată Mickey Mouse Club, un proiect Disney din care mai făceau partea alți câțiva copii drăguți, la vremea aceea, ca Ryan Gosling, Justin Timberlake și Christina Aguilera.

Sursă foto: Hello Magazine

În adolescență, prietenii săi au intrat în diverse formații dar Britney a decis să urmeze o carieră solo. Și, după multe concursuri, numeroase proiecte și înregistrări, în 1998, aceasta a lansat hit-ul Baby One More Time. Iar restul este istorie.

Britney Spears avea, la acea vreme 17, ani și cartea ne arată destul de clar că, uneori, prea mult succes prea devreme în viață poate fi greu de gestionat. Mai ales când nu ai parte de sprijin și ghidare corectă, așa cum s-a întâmplat și în acest caz.

O mulțime de incidente văzute la vremea lor ca ”derapaje” din partea artistei, cum ar fi episodul în care aceasta s-a ras în cap, mai știți?, sunt explicate în carte, dându-i șansa acesteia să-și expună propria versiune e evenimentelor. Vocea lui Britney este extrem de sinceră, tristă și, în multe situații, de-a dreptul naivă.

În mare parte, cartea se focusează pe acțiunile familiei sale, cum ar fi decizia tatălui său de a o plasa sub tutelă vreme de 13 ani. Deși, poate părea nedrept și e lesne de înțeles că Britney nu a fost de acord cu așa ceva, poate că a fost o acțiune care a salvat-o de un destin tragic de care au avut parte alți artiști care nu au știut să gestioneze celebritatea, cum ar fi Amy Winehouse sau Anna Nicole Smith. Desigur, aceasta din urmă, este doar opinia mea personală.

Cu siguranță că au fost mulți oameni dintre cei apropiați artistei, care s-au folosit de numele său pentru a-și crea sau a-și consolida propria celebritate, însă mare parte din poveste Britney se plasează în rolul victimei și mă face să mă întreb dacă lucrurile au stat chiar așa.

Sursă foto: Hello Magazine

Una peste alta, recomand această carte, îmi plac mult auto-biografiile și cred că avem de învățat din poveștile oamenilor de succes. Britney Spears rămâne o artistă uriașă, în ciuda problemelor de reputație pe care le-a avut uneori, iar talentul său și uriașa muncă pe care a depus-o întreaga viață – acestea nu pot fi contestate.

Este o lectură ușoară, foarte tristă pe alocuri, foarte sinceră și deschisă, într-o manieră deseori infantilă dar care zugrăvește în detaliu versiunea poveștii lui Britney Spears, cu toate încercările prin care a trecut, relațiile și persoanele întâlnite.

Iar acum, la final, știți voi – mulțumesc. Și aș vrea să te întreb: tu ce mai citești în această perioadă?

Sursă foto de copertă: arhiva personală

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *