Advertoriale / Parenting

Cel mai frumos și educativ cadou: cărțile personalizate pentru copii

Lumea copilărie este o lume aparte. În ea cresc copaci seculari pe deasupra cărora zboară grațios unicorni colorați în roz și turcoaz. În ea cresc flori nemaivăzute, uimitoare cu tije înalte, în culori strălucitoare, care sunt ocrotite de zâne micuțe, cu aripi de lumină.

Tot acolo se găsesc peșteri misterioase viețuite de căpcăuni supărați sau dragoni înaripați, scorburi locuite de triburi de spiriduși, ciuperci năzdărvane gata să-și ia la spinare singurul picior și câte și mai câte creaturi magice.

Sunt sigură că vă mai amintiți și voi câte ceva din copilăria voastră sau poate, la fel ca mine, aveți norocul să o mai trăiți o dată, alături de copiii voștri. Dar știți ce are fiecare poveste în parte și cine sunt cei fără de care ele nu ar exista? Nu ghiciți? Sunt eroii, desigur. Cei care se luptă cu zmeul, cei care aleargă după comoară și ajută pe toată lumea în drumul lor și cei care au parte de aventuri grozave în învățături și-mai-și, până să ajungă la, bine-meritatul, final fericit.

Sursă foto: Canva.com

Sunt sigură că vă sună foarte familiar tot ceea ce vă spun acum și cred că sunteți de acord cu mine că, din postura de părinte lucrurile se văd ușor diferit, decât din perspectiva copilului care am fost. Dar ce se întâmplă oare când părinții se apucă de scris povești?

Atelierul de eroi

Ioan și Claudia Șerbu au început în 2019 să scrie povești pentru fiicele lor, Sofia și Ana. Și pentru că fetițelor le-a plăcut atât de mult, și au cerut să le fie citite și recitite aceste povești, care erau, până la urmă, propriile lor aventuri – părinților le-a venit o idee. Cum ar fi dacă toți princhideii s-a putea bucura de astfel de povești, croite pe măsura lor?

Astfel, a luat naștere conceputul cărților personalizate pentru copii, care îi transformă pe aceștia în personaje principale în propria lor poveste. Dar nu e doar atât, deși pentru copilași este fantastic să li se citească povești în care ei înșiși fac toate năzdrăvăniile, conținutul este unul de calitate, provocator, emoționant și cu mesaj educativ clar.

Poveștile din aceste cărți sunt în limba română și sunt potrivite pentru copilași între 3 și 9 ani. Acestea ajută la dezvoltarea emoțională a copiilor, sunt educative, stimulează nu doar curiozitatea ci și empatia, încrederea în sine a micuțului și motivația intrinsecă.

Toate aceste cărți, fiecare în parte, sunt (foarte) personalizate. Conțin numele, fotografia copilului dar și anumite detalii, cum ar fi trăsăturile fizice, care să îi permită acestuia să se identifice 100% cu eroul din poveste. Cărțile create sunt unicat, ele sunt personalizate după gen, nume, aspect, trăsături de caracter, dedicații și fotografii și, chiar dacă din 2019 și până acum mii de cărți au fost create, totuși, nu există două identice.

Sursă foto: atelieruldeeroi.com

 Vă întrebați unde și cum sunt făurite astfel de povești extraordinare? Desigur, doar în Atelierul de Eroi. Creat acum 4 ani de doi părinți grijuluii, Claudia și Ioan din Brașov (v-am mai zis de ei mai sus) care combină talentul în filologie și literatură a tatălui, cu mai mult de 10 ani de experiență în psiho-pedagogie, psihologia copilului și organizarea de activități educative pentru copii, a mamei.

Rezultatul? O colecție uimitoare de cărți personalizate, perfecte pentru diferite momente din viața copiilor și care pot fi re-descoperite pe măsură ce copilul înaintează în vârstă.

Poveștile – cel mai util instrument în educarea copiilor

Pentru că lectura este și pasiunea mea, mi-a venit firesc să includ cărțile și poveștile în viața fetiței mele, încă de când s-a născut. Am folosit poveștile ca ”aliați” în momentele dificile, de exemplu când acomodarea la grădiniță ne-a dat de furcă (foarte tare, chiar), am folosit cărți speciale în care personajele principale experimentau sentimente și îndoieli similare cu ale ei. Pot să spun că diferența s-a văzut dar și că, din fericire, copiii sunt foarte receptivi la povești iar eu le folosesc de câte ori vreau să îi transmit un educativ – iar ocaziile nu sunt puține.

Prin povești vorbim despre comportamente frumoase, despre sentimente, empatie, gestionarea emoțiilor și a situațiilor provocatoare. Așa că, firesc, atunci când am avut oportunitatea să aflu despre Atelierul de eroi și minunatele cărți care se nasc acolo, am fost foarte entuziasmată, știind cât de bine reacționează fiica mea la povești și cât de mult îi plac cele în care ea este eroină.

Mi-a plăcut enorm cartea personalizată ”Copilul meu, ești unic” și am fost extrem de plăcut surprinsă când am văzut previzualizarea cărții, cu numele fetei și un avatar care îi seamănă. Sunt sigură că îi va plăcea cel puțin cât îmi place mie și că o va ajuta să aibă mai multă încrederea în ea și să înțeleagă care sunt lucrurile care o fac specială.

Sursă foto: atelieruldeeroi.com

De asemenea, pentru că ziua ei va fi în curând, în mai puțin de o lună, cred că va trebui să mai am un pic de răbdare și să păstrez surpriza pentru atunci. Din fericire, Atelierul de Eroi, are o cărticică specială pentru aniversarea copiilor – iar mie mi se pare un cadou foarte educativ și potrivit.

Deși avem deja o colecție impresionantă de cărți pentru copii de toate felurile (clasice, educative, cu mesaj etc.), cărțile personalizate sunt totuși ceva diferit, din punctul meu de vedere. Pentru că au un mesaj mai țintit, sunt primite mai bine de copii pentru că se pot identifica cu personajul și, sunt sigură că va trebui să citesc și să recitesc aceste povești la nesfârșit – lucru care nu poate decât să mă bucure.

Sursă foto: atelieruldeeroi.com

Iar acum, la final, aș vrea să îți mulțumesc pentru că m-ai citit până aici și să te întreb: tu ai mai auzit de cărțile personalizate pentru copii până acum? Ce părere ai despre ele? Le consideri folositoare/utile?

Atelierul de eroi se găsește în Brașov iar adresa lor este : Str. Col. Buzoianu, 61, ap. 2, numărul lor de contact este 0775 399 068 iar e-mail-ul: contact@atelieruldeeroi.com. Desigur, îi puteți urmări cu încredere pe paginile lor de Facebook sau Instagram.

Sursă foto de copertă: Canva.com

Author

admin@eunmicsecret.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *